Din oras

Primaria investeste 4,2 milioane lei in iluminat public modern pe 17 strazi, in timp ce alte strazi au probleme nerezolvate de mai bine de zece ani

Cateva artere importante din oras vor beneficia de iluminat public modern. Vor fi inlocuite aparatele de iluminat existente cu altele noi. Investitia Primariei ar fi demna de un “jos palaria”, daca nu am sti modul in care gandeste conducerea orasului: se fac lucrari de modernizare in centru si in „inima” cartierelor pe principiul ca investitia trebuie vazuta, iar in zonele de periferie nu se face mai nimic sau se face foarte rar.

Primaria Cluj-Napoca a scos la licitatie un proiect destul de mare – Furnizare produse pentru obiectivul de investitii „Sistem de iluminat public inteligent in Cluj-Napoca pentru scaderea efectelor gazelor cu efect de sera”. Concret, vor fi cumparate aparate de iluminat noi si vor fi inlocuite bratele de sustinere. Proiectul are valoarea de peste 4,2 milioane lei.

“Investitia vizeaza inlocuirea aparatelor de iluminat existente si a bratelor de sustinere cu aparate de iluminat cu LED, brate de sustinere noi si implementarea unui sistem de telegestiune pe straziile: Calea Turzii, B-dul Muncii, Traian Vuia, Mehedinti, Ioan Meșter, Romulus Vuia, Oasului – Ext. Oasului – Pod Oasului, Caii Ferate, Fabricii de Zahăr, București, G-ral Eremia Grigorescu, Alexandru Vlahuta, Gruia, Alexandru Vaida Voevod, Teodor Mihaly, Unirii”, scrie in caietul de sarcini.

Durata contractului este de 4 luni de la data ordinului de incepere si este stabilita de Primarie ca incluzand toate etapele necesare finalizarii obiectivului de investitii. Momentul in derularea contractului in care furnizarea produselor se considera finalizata este momentul in care toate cerintele din caietul de sarcini sunt indeplinite.

In timp ce aceste 17 strazi vor beneficia de iluminat public modern, pe strazile Cojocnei si Rasaritului au loc frecvent intreruperi ale iluminatului stradal. Oamenii spun ca de cel putin zece ani se confrunta cu aceasta problema.

Mai mult, exista si strazi din zona ultracentrala a orasului cu probleme nerezolvate de ani de zile.

„Pentru ca e absolut inadminisibil sa primim aceeasi indiferenta pentru acest subiect (problema cu iluminatul care are deja doi ani), incepand de astazi, voi trimite cate o reclamatie in fiecare seara. Poate asa ne baga si pe noi cineva in seama”, a scris un cetatean, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o sesizare catre Primarie.

Aceeasi problema si pe malul Somesului, in zona Parcului Rozelor.

„De cateva zile iluminatul de pe malul Somesului intre parcarea Sala Sporturilor si Parcul Rezelor nu functioneaza. In fiecare seara se aglomereaza zona destul de tare de oameni de toate varstele la plimbare, oameni cu caini, alergatori, biciclisti si trotinetisti, devenind destul de periculos prin bezna totala”, a precizat un alt cetatean, intr-o sesizare catre Primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *