Din oras

Primaria iarta din nou operatorii cu cablurile pe stalpi

Municipalitatea soma luna trecuta operatorii de telecomunicatii de pe mai multe strazi sa isi desfiinteze cablurile si echipamentele aeriene, avand in vedere faptul ca s-a finalizat reteaua subterana.

Potrivit anuntului postat si pe site-ul institutiei “data limita pentru demontarea circuitelor si echipamentelor de telecomunicatii montate pe stalpii din patrimoniul RATUC este de 22 august”, iar in cazul stalpilor detinuti de Electrica termenul este data de 23 august.

In anunt se precizeaza si faptul ca nerespectarea se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 2.500 de lei pentru fiecare tronson sau strada in parte si ca se va dezafecta reteaua aeriana aflata pe domeniul public. Cu toate acestea, problema cablurilor nu a fost rezolvata si municipalitatea a decis sa fie intelegatoare si sa nu dea amenzile promise.

“Nu am dat sanctiuni, am ramas la faza de somatii pentru ca au inceput sa demonteze cablurile si faptul ca nu au reusit nu a depins in totalitate de ei. Vazand ca exista bunavointa din partea lor, am decis sa fim intelegatori si sa nu dam amenzi deocamdata”, au precizat reprezentantii Biroului Mass-Media al Primariei.

Municipalitatea clujeana a semnat in 2008 un acord pentru o perioada de 20 de ani cu societatea CFO Integrator prin care cea din urma se obliga la realizarea unei retele subterane pentru pozarea cablurilor de telecomunicatii. CFO Integrator trebuie sa plateasca anual Consiliului Local 1% din rezultatul brut al exploatarii, dar nu mai putin de 100.000 de euro.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *