In vizor

Primăria golește trotuarele și străzile din Dâmbul Rotund de mașini. Clujenii rămași fără locuri de parcare sunt nemulțumiți că nu li se oferă nicio alternativă

Primăria Cluj-Napoca a început să golească trotuarele și străzile din Dâmbul Rotund de mașinile care sunt parcate în fața curților. Acest demers a stârnit nemulțumiea celor care locuiesc acolo și care acum nu mai au unde să își lase mașinile. 

„Poliția Locală a facut sesizari scrise pe care ni le-au pus pe parbrizele mașinilor aflate în fata porților, cum că nu mai putem parca/staționa acolo. Este vorba despre strada Partizanilor. Azi s-au și ridicat mai multe mașini de pe această stradă”, susține unul dintre locuitorii de pe strada Partizanilor.

Clujenii reclamă faptul că multi dintre ei nu au posibilitatea să își parcheze mașinile în curțile caselor deoarece nu au suficient spațiu. Totodată, în cele mai multe imobile locuiesc mai multe familii, ceea ce înseamnă din start și mai multe mașini care nu au toate loc într-o singură curte. 

Sunt multe case contruite de pe vremea lui Ceaușescu și nu ai cum parca în curte, nu este spațiu.

Cred că vorbiți în necunoștință de cauză. M-aș dori să fiți în această situație să vă treziți dimineața cu mașina ridicată din fața porții unde NU OCUPA NICI PARTEA CAROSABILĂ, NICI TROTUARUL. Așa au fost construite unele case, încăpătoare pentru 3-4 familii, dar fără o curte generoasă, ba chiar cu intrare îngustă, sigur că dacă am conduce toți un Smart, eventual am reuși să le parcăm în curte.

Clujenii care locuiesc pe strada Partizanilor, dar și pe alte străzi din zonă, sunt nemulțumiți de faptul că Primăria nu le-a oferit nicio alternativă înainte de a aplica amenzi și a le ridica mașinile.

Înainte de a da amenzi trebuie create facilitățile necesare cetățenilor, in acest caz crearea locurilor de parcare. Majoritatea nu au loc in curți iar alții au rampe foarte abrupte astfel încât ar ramane mașinile suspendate.

Trebuie făcute parcări care sa se închirieze persoanelor care nu au unde parca. E posibil ca aceste parcări sa nu fie chiar in fata casei ci acolo unde se poate în zona, poate pe o strada învecinată. Nu ar strica mai multa atenție din partea primăriei și spre cartiere nu doar în zona centrala.

Se pare că discuția ar fi pornit de la intenția Primăriei de a aduce puțin verde în această zonă și au decis să planteze copaci, iar în acest fel nu mai este loc pentru a parca mașina în fața curții.

Niște incompetenți au făcut proiectul străzii. Acum alți incompetenți vor să ne „civilizeze” cu pomii lor de doi lei. Unde este spațiu suficient , să facă locuri de parcare. Nu poți băga mașina în curte de câte ori te oprești in zonă. 

Sunt însă și alți clujeni care locuiesc în acest cartier și care aplaudă decizia luată de Primărie, deoarece susțin ei nu se poate circula pe trotuare din cauza mașinilor parcate.

Adică dacă ceva nu încape în curte/casă, îl lăsați în fața porții? Pe toate străzile din zonă e imposibil de circulat pe trotuar din cauza mașinilor parcate. 

Lipsa locurilor de parcare este o problemă acută în tot orașul, iar Primăria în loc să găsească soluții, dă vina pe clujeni. Ei sunt de vină că și-au cumpărat mașină deși nu aveau locuri de parcare. Că doar nu e datoria municpalității să construiască parkinguri sau să amenajeze locuri de parcare. Clujenii din Dâmbul Rotund își parchează astfel mașinile de 30 de ani. Iar acum Primăria a decis, justificat, să redea trotuarul pietonilor, doar că nu le-a oferit nicio alternativă celor care acum nu mai au unde să își lase mașinile. E adevărat că strategia municipalității este să ia din spațiul dedicat mașinilor și să îl dea pietonilor, dar și posesorii de mașini sunt cetățenii acestui oraș și ar tgrebui să aibă aceleași drepturi. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *