In vizor

Primăria golește trotuarele și străzile din Dâmbul Rotund de mașini. Clujenii rămași fără locuri de parcare sunt nemulțumiți că nu li se oferă nicio alternativă

Scris de 2,451

Primăria Cluj-Napoca a început să golească trotuarele și străzile din Dâmbul Rotund de mașinile care sunt parcate în fața curților. Acest demers a stârnit nemulțumiea celor care locuiesc acolo și care acum nu mai au unde să își lase mașinile. 

„Poliția Locală a facut sesizari scrise pe care ni le-au pus pe parbrizele mașinilor aflate în fata porților, cum că nu mai putem parca/staționa acolo. Este vorba despre strada Partizanilor. Azi s-au și ridicat mai multe mașini de pe această stradă”, susține unul dintre locuitorii de pe strada Partizanilor.

Clujenii reclamă faptul că multi dintre ei nu au posibilitatea să își parcheze mașinile în curțile caselor deoarece nu au suficient spațiu. Totodată, în cele mai multe imobile locuiesc mai multe familii, ceea ce înseamnă din start și mai multe mașini care nu au toate loc într-o singură curte. 

Sunt multe case contruite de pe vremea lui Ceaușescu și nu ai cum parca în curte, nu este spațiu.

Cred că vorbiți în necunoștință de cauză. M-aș dori să fiți în această situație să vă treziți dimineața cu mașina ridicată din fața porții unde NU OCUPA NICI PARTEA CAROSABILĂ, NICI TROTUARUL. Așa au fost construite unele case, încăpătoare pentru 3-4 familii, dar fără o curte generoasă, ba chiar cu intrare îngustă, sigur că dacă am conduce toți un Smart, eventual am reuși să le parcăm în curte.

Clujenii care locuiesc pe strada Partizanilor, dar și pe alte străzi din zonă, sunt nemulțumiți de faptul că Primăria nu le-a oferit nicio alternativă înainte de a aplica amenzi și a le ridica mașinile.

Înainte de a da amenzi trebuie create facilitățile necesare cetățenilor, in acest caz crearea locurilor de parcare. Majoritatea nu au loc in curți iar alții au rampe foarte abrupte astfel încât ar ramane mașinile suspendate.

Trebuie făcute parcări care sa se închirieze persoanelor care nu au unde parca. E posibil ca aceste parcări sa nu fie chiar in fata casei ci acolo unde se poate în zona, poate pe o strada învecinată. Nu ar strica mai multa atenție din partea primăriei și spre cartiere nu doar în zona centrala.

Se pare că discuția ar fi pornit de la intenția Primăriei de a aduce puțin verde în această zonă și au decis să planteze copaci, iar în acest fel nu mai este loc pentru a parca mașina în fața curții.

Niște incompetenți au făcut proiectul străzii. Acum alți incompetenți vor să ne “civilizeze” cu pomii lor de doi lei. Unde este spațiu suficient , să facă locuri de parcare. Nu poți băga mașina în curte de câte ori te oprești in zonă. 

Sunt însă și alți clujeni care locuiesc în acest cartier și care aplaudă decizia luată de Primărie, deoarece susțin ei nu se poate circula pe trotuare din cauza mașinilor parcate.

Adică dacă ceva nu încape în curte/casă, îl lăsați în fața porții? Pe toate străzile din zonă e imposibil de circulat pe trotuar din cauza mașinilor parcate. 

Lipsa locurilor de parcare este o problemă acută în tot orașul, iar Primăria în loc să găsească soluții, dă vina pe clujeni. Ei sunt de vină că și-au cumpărat mașină deși nu aveau locuri de parcare. Că doar nu e datoria municpalității să construiască parkinguri sau să amenajeze locuri de parcare. Clujenii din Dâmbul Rotund își parchează astfel mașinile de 30 de ani. Iar acum Primăria a decis, justificat, să redea trotuarul pietonilor, doar că nu le-a oferit nicio alternativă celor care acum nu mai au unde să își lase mașinile. E adevărat că strategia municipalității este să ia din spațiul dedicat mașinilor și să îl dea pietonilor, dar și posesorii de mașini sunt cetățenii acestui oraș și ar tgrebui să aibă aceleași drepturi. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE