In vizor

Primăria face parcări în stații de autobuz, dar, în același timp, îi amendează pe șoferii care parchează în stațiile CTP

Scris de 486

Într-un material publicat în cursul zilei de astăzi, Ziar de Cluj i-a sugerat lui Emil Boc să le reamintească polițiștilor din subordine că sunt dotați cu chitanțiere și că, în loc de Pokemon Go, aceștia ar putea să practice Parkangiu Șo (pe el și amendează-l când parchează ca nesimțitul!). Astfel, ar ieși și polițiștii locali pe stradă și și-ar mai menține sănătatea, ar fi mai vioi, pentru că și bravii paznici de panseluțe și viitori numărători de fațade ai Primăriei trebuie să știe că există în fișa postului domniilor lor cuvântul misiune și „patrulă” (începe cu „p” și se termină cu „ulă” – și, nu, nu este cam ceea ce ar merita în loc de salariu).

Printr-un comunicat de presă, Primăria Cluj-Napoca ne informează acum că, „în perioada 14-21 iulie 2016, polițiștii locali de la Serviciul control trafic rutier și Serviciul ordine și siguranță publică au întreprins zilnic acțiuni repetate în zonele intens circulate din municipiu în legătură cu modul de respectare a legislației privind oprirea /staționarea autovehiculelor în stații CTP, bandă de urgență și bandă de siguranță, intersecții și sensuri giratorii, treceri de pietoni, zone rezidențiale/pietonale, trotuare și piste de biciclete, parcări cu plată.” Ne bucurăm că polițiștii locali, în sfârșit, au aflat din Ziar de Cluj că au chitanțier și că misiunea lor este să patruleze prin oraș și să vegheze la respectarea legilor, aplicând amenzi.

Așadar, polițiștii locali au întreprins zilnic acțiuni repetate în zonele intens circulate din municipiu în legătură cu modul de respectare a legislației privind oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, însă, după cum am arătat într-un material anterior, pe strada Căii Ferate, pe o lungă porțiune, pe sensul de mers înspre Piața Gării, Primăria a delimitat noi locuri de parcare, într-o zonă aglomerată, iar pe ultima porțiune a străzii Căii Ferate, unde, în apropierea Pieței Gării, este stația de autobuz Gara Mică (unde oprește M32, M33, M34, M37, M38, M39), cu toate că aici există o stație de autobuz, ea coexistă cu parcările nou delimitate de către administrația locală, iar cei care coboară din autobuze sunt nevoiți ca, până să ajungă pe trotuar, să facă slalom printre mașinile parcate regulamentar. 

Ne întrebăm, prin urmare, cine trebuie amendat și cine nu respectă legea în cazul mașinilor parcate în stația de autobuz pe locurile de parcare delimitate de către Primărie, în această stație. Șoferii, sau Primăria?

Referitor la situația de vizavi de parkingul Leul, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca ne-au precizat că „zilnic echipaje ale Poliției Locale acționează în zonă, atât la sesizare, cât și în cadrul acțiunilor zilnice de verificare a zonei,  media amenzilor aplicate zilnic fiind de 15-20 de sancțiuni”. 

Un locuitor de pe strada Constanța, Korosi Iosif, care are drumuri zilnice în zona străzii Ploiești – Constanța, a dezmințit afirmațiile Primăriei, informându-ne că, de dinainte de alegerile locale și până acum nu a văzut pe strada Constanța și Ploiești nici un echipaj al Poliției Locale care să dea amenzi, aceste străzi fiind, pe zi ce trece, tot mai aglomerate, aici parcând neregulamentar tot mai multe mașini:

„Sunt nemulțumit, pentru că nu se ia nicio măsură! Ei își cer drepturi, dar nu au obligații, nu i-am văzut niciodată pe Constanța și pe Ploiești! Pe Ploiești, oprirea e interzisă pe ambele sensuri de mers, dar stau mașinile buluc și încurcă enorm traficul!”

Prin urmare, solicităm Primăriei Cluj-Napoca să ne pună la dispoziție situația cu procesele verbale de constatare a contravențiilor, încheiate în ultimele două luni, pentru a putea elucida valoarea de adevăr a declarațiilor municipalității și ale riveranilor acestor străzi, care se contrazic reciproc.

„Ca urmare a acțiunilor întreprinse”, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca ne mai informează că „au fost aplicate 782 de sancțiuni contravenționale în valoare de 129.400 lei, din care 463 pentru opriri/ staționări pe trotuar, piste de biciclete, zone rezidențiale și pietonale, precum și pentru parcarea neregulamentară în parcările cu plată, iar 319 pentru abateri privind oprirea/staționarea în stații CTP, ocuparea unei benzi de circulație/benzi de urgență, intersecții și sensuri giratorii și treceri de pietoni.”

„Astfel de verificări vor continua și în perioada următoare, în scopul asigurării unui trafic rutier și pietonal civilizat”, mai precizează oficialii Primăriei. 

Ziar de Cluj va pune în continuare la dispoziție administrației locale sesizări ale unor situații în care se încalcă flagrant legea, de fiecare dată când reporterii săi se vor lovi de ele. 

De asemenea, solicităm Primăriei Cluj-Napoca să ne lămurească în legătură cu situația de pe strada Căii Ferate, unde coexistă o parcare delimitată pentru mașini cu o stație de autobuz. Să se decidă care va rămâne, ori una, ori alta, parcarea sau stația de autobuz, și să acționeze în consecință, remediind această problemă, pentru că nu se poate acționa și judeca cu dublă măsură: pe de-o parte, șoferii care parchează în stațiile CTP sunt amendați, iar, pe de altă parte, instituția care îi amendează înființează parcări într-o stație de autobuz. ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 11 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE