Din oras

Primaria face dezbatere publica pentru Strategia Municipiului

Primaria municipiului Cluj-Napoca a initiat procedura de consultare publica privind Strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020. Strategia este baza pe care se fundamenteaza accesarea fondurilor europene in perioada programatica 2014-2020 si traseaza principalele directii de dezvoltare a orasului pentru urmatorii sapte ani.

Documentul a fost elaborat de cateva sute de experti clujeni, grupati in 25 de echipe, fiecare identificand mai multe proiecte pe domeniul sau.

“Calitatea vietii – e clar, cele mai mari investitii trebuie facute aici, de la calitatea gradinitelor, pana la drumuri, parcuri, zone de sport, cultura… Am vazut un potential imens de regenerare urbana la cultura, cultura poate fi multiplicator clar de resurse. Multiculturalismul ne poate aduce clar avantaj, educatia preuniversitara trebuie stimulata foarte mult, incluziunea sociala este foarte importanta, si participarea, sper sa se dezvolte cat mai mult mecanismele participative”, a aratat Calin Hintea, decanul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC), cea care a coordonat proiectul de planificare strategica a Clujului pentru urmatorii sapte ani.

Etapa consultarii publice, initiate de Primarie are loc in perioada 10 iunie  – 10 iulie timp in care se pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau adrese scrise la sediile de primarie. Documentul de peste 1.000 de pagini poate fi consultat AICI.

“A fost un efort masiv si succesul lui a fost legat de cele 25 de grupuri, daca ei nu-si faceau treaba nu se putea structura . E finalul unui proces greu, dar e un proces fluid, nu ca am terminat strategia si ne intalnim peste sapte ani. Este foarte important sa tinem aceste grupuri vii si sa implicam tot mai multi alti oameni pentru ca de acolo vine marele avantaj al Clujului: participarea asta, expertiza comunitatii…Daca din cele 200-300 de programe operationale reusesc sa depuna si sa castige 50 deja e foarte bine”, a aratat Hintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *