Din oras

Primaria Dej amana de doua luni atribuirea contractului de 17 milioane de euro, pentru asfaltarea strazilor

Administratia locala din municipiul Dej amana, deja de doua luni, adjudecarea celui mai valoros contract de investitii. Este vorba de reabilitarea a 23 de strazi din oras, lucrari in vaoare de 17 milioane de euro. Cu toate ca deschiderea ofertelor a fost la sfarsitul lunii iulie, comisia de licitatie nu a stabilit nici astazi castigatorul.

Proiectul de reabilitare a 23 de strazi din municipiul Dej are o valoare substantiala, de 75.763.876 de lei (in jur de 17 milioane de euro) si presupune reabilitarea a 523 de kilometri, care conecteaza magistralele municipale cu drumul national ce traverseaza orasul. Licitatia este in desfasurare, iar pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice anuntul de participare a fost publicat in 5 iunie.

Astfel, noua societati comerciale au depus oferte financiare pentru acest contract. Printre ele se numara si firma lui Ioan Tecar, Samus Constructii SA. Ziar de Cluj a scris, de altfel, despre faptul ca pe modelul de contract publicat pe SEAP, la “prestator”, apare numele lui Florin Tecar, ruda apropiata de-a lui Ioan Tecar, patronul firmei Samus Constructii. Din acest motiv, primarul Morar Costan a fost banuit ca a “aranjat” licitatia inainte de a fi incheiata procedura de achizitie publica. In apararea lui, edilul Dejului spune ca este vorba de o “scapare”, iar contractul respectiv a fost copiat, cu tot cu numele lui Tecar, dupa un contract mai vechi, castigat de firma Samus Constructii cu Primaria Dej.

Samus SA a deups oferta in asociere cu SC Rosu Company SRL, iar sustinator este Tirrena Scavi SPA.

Din Cluj, au depus oferte mai multe societati, printre care si Diferit SRL, una dintre firmele “de casa” ale Primariei Cluj-Napoca. Firma Diferit SRL, detinuta de catre Petri Nicolae si sotia sa Daniela Denisa, este de altfel una dintre cele mai prolifice societati in ceea ce priveste contractele cu statul. O buna parte din aceste contracte au fost castigate in asociere cu Kiat SRL.

Si SC Napoca SA s-a inscris si ea la licitatie. Societatea este controlata de omul de afaceri Ioan Bene, in prezent arestat preventiv in dosarul de mita al lui Horea Uioreanu. Firma a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 111 milioane de lei si profit de 8 milioane de lei.

Interesant este ca la procedura de achizitie s-a inscris si SC Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA, fosta Regie Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj (RADJ), transformata in februarie anul acesta in societate pe actiuni. Societatea participa la aceasta licitatie in asociere cu o firma din grecia, SC Aktor SA, care este si liderul asocierii.

Celelalte societati care au depus oferte financiare sunt: SC Construct Perom SRL din Bistrita, sc Frasinul SRL din Bistrita, SC AGM Group GC SRL din Campia Turzii, SC Magneta Constructii si Infrastructura SRL din Bucuresti si SC Antrepriza de Reparatii si Lucrari ARL Cluj SA, in asociere cu Strabag SRL.

Primarul din Dej, Costan Morar, nu poate sa dea o explicatie coerenta despre procesul indelungat de analiza a ofertelor.

“Saptamana viitoare vom avea un raspuns. Evaluarea a durat atat de mult, pentru ca a fost o lucrare complexa”, a declarat primarul din Dej.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *