Din oras

Primaria Cluj-Napoca isi renoveaza turnul cu 1,6 milioane de lei

Euras SRL din Satu Mare, firma omului de afaceri Mircea Letiu, este cea care va reabilita turnul sediului Primariei de pe Calea Motilor. Valoarea contractului se ridica la aproape 1,6 milioane de lei.

Invitatia a fost publicata in luna martie si au fost depuse patru oferte, printre care si firma de casa Canion Impex, aceasta venind cu cea mai mare oferta. Cel mai mic pret a fost propus de SC Electra Geniu SRL, insa contractul a fost adjudecat SC Euras SRL, pentru ca cea mai mica oferta a fost considerata neconforma. Electra Geniu a contestat decizia Primariei, insa Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat dreptate administratiei locale.

Astfel contractul, in valoare de 1.587.349 de lei a fost semnat cu SC Euras SRL. Firma infiintata in 1994 este controlata de omul de afaceri satmarean Mircea Letiu. Aceasta este cunoscuta pentru restaurarea mai multor biserici din tara, precum si alte monumente istorice, precum cladirile din Piata Mare din Sibiu. Letiu “a absolvit cursurile post-universitare de reabilitare a monumentelor istorice organizate in cadrul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca, in colaborare cu Fundatia Transilvania Trust. In urma examenului sustinut la Ministerul Culturii si Cultelor, a obtinut certificatul de atestare, avand calitatea de specialist in domeniul Inginerie-consolidare si restaurare structuri istorice”, dupa cum se arata pe site-ul societatii.

Euras SRL a avut anul trecut un profit de peste 900.000 de lei, la o cifra de afaceri de 21 de milioane de lei si 98 de angajati.

Cladirea Primariei de pe strada Motilor nr. 3 a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa planurile arthitectului Alpar Ignac, cu o fatada baroca de stil vienez si un turn de colt, cu ceas, care impresioneaza prin forta si sobrietatea degajate. Pe turn a fost aplicata stema Comitatului (prefecturii) Cluj, deoarece destinatia initiala a fost aceea de sediu al Comitatului Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *