In vizor

Primăria Cluj-Napoca a decontat lucrări suplimentare în Lomb, fără documente care să justifice aceste lucrări

Dealurile din jurul Clujului le dau mari bătăi de cap celor din administrația locală și județeană. Astfel, mare parte a proiectelor pe care aceștia vor să le deruleze se lovesc de alunecări de pământ.

Primăria Cluj-Napoca a contractat lucrări pentru stabilizarea dealului din Lomb, acolo unde s-a construit Cluj Inovation Park. Proiectantul drumului de acces din Lomb nu a ținut cont de studiile geotehnice care au arătat că există riscul unor alunecări de teren și au demarat lucrările. Ulterior, municipalitatea a investit 4 milioane de lei pentru lucrări de consolidare.

Potrivit Raportului Curții de Conturi aferent anului 2018, au fost decontate plăți efectuate către SC TCI Contractor General SA Cluj Napoca pentru lucrări suplimentare reprezentând transport al pământului precum și împrăștiere a acestuia în sumă de 1.3 milioane lei fără a fi prezentate documente justificative care să certifice execuția lucrărilor în cauză.

Practic, din raportul Curții de Conturi rezultă că Primăria ar fi decontat lucrări care nu se știe dacă chiar au avut loc, rezultând astfel un prejudiciu de 1,3 milioane lei.

De asemenea, tot vizavi de contractul pentru lucrări de consolidare din Lomb Curtea de Conturi menționează recuperarea cu întârziere a avansului acordat de către UATM Cluj-Napoca pentru lucrarea de investiții ”Consolidare zona supusă alunecărilor de teren Lomb-fn punerea în siguranță și conservare lucrări” către SC TCI Contractor General SA Cluj-Napoca, pentru care s-au calculat majorări de întârziere în sumă de 130 mii lei.

În raportul Curții de Conturi mai este menționat, pe lângă lucrările din Lomb, faptul că Primăria Cluj-Napoca nu a recuperat de la Compania de Transport taxa specială percepută pentru bilete și pentru abonamente, dar și cheltuieli decontate nelegal pentru transportul gratuit al pensionarilor.

Citește și:
CURTEA DE CONTURI: Compania de Transport Public a prejudiciat bugetul Primăriei cu peste 100.000 lei. Cum susțin clujenii un serviciu neperformant

În ceea ce privește abaterile de la legalitate și regularitate de natură financiar-contabilă, UATM Cluj-Napoca a înregistrat din activitatea proprie venituri suplimentare de 3.4 milioane lei, prejudicii de 4,1 milioane lei și abateri financiar contabile de 177 milioane lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *