Din oras

Primaria cheltuie, si in acest an, 32.000 de lei pentru cortina luminoasa ce va fi amplasata de Sarbatori in Piata Unirii

38.000 de euro au platit clujenii, anul trecut, de la bugetul local pentru cortina de lumini din Piata Unirii. Daca atunci, reprezentantii Primariei spuneau ca produsele sunt garantate timp de doi ani, acum aceeasi institutie mai cheltuie 32.000 de lei pentru aceeasi instalatie de sarbatori.

Primaria Cluj-Napoca a scos la licitatie un contract de 32.000 de lei, fara TVA, care presupune asamblarea unei structuri metalice necesara montarii unei cortine de lumini propusa pentru impodobirea festiva a Pietei Unirii.

Interesant este ca, anul trecut, institutia a platit 38.000 de euro pentru cortina metalica din Piata Unirii, licitatia fiind castigata, atunci, de Elba Timisoara.

“Se doreste realizarea unor lucrari privind realizarea unei cortine metalice octogenale in Piata Unirii. Constructia va fi proiectata si executata pentru sustinerea a minimum 200 de ghirlande luminoase”, scria in caietul de sarcini de anul trecut. In acelasi document, se arata ca produsele sunt (sic!) garantate 24 de luni de la semnarea procesului verbal de receptie.

In prag de Sarbatori, Primaria scoate din nou la licitatie aceleasi servicii. De data aceasta, achizitioneaza cu 32.000 de lei o structura metalica necesara montarii cortinei de lumini.

“Cortina va avea amplasat in mijlocul octogonului un stalp cu inaltimea minima de 20 de metri fixat la baza cu o fundatie supraterana. Constructia va fi proiectata si executata pentru sustinerea a minim 200 ghirlande luminoase fixate in varful stalpului. Lucrarile vor fi asigurate de catre o societate de asigurari pe toata durata utilizarii constructiei, transport, montare, demontare, pregatire teren pentru amplasare (pentru perioada decembrie 2015-februarie 2016)”, se arata in caietul de sarcini.

Anul acesta, costurile iluminatului festiv de sarbatori pentru municipiul Cluj-Napoca sunt estimate la 1,8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *