Din oras

Primăria alocă peste 50.000 de euro pentru „servicii de supervizare a serviciilor de proiectare” și execuție a lucrărilor pentru extinderea Căii Moților – Mănăștur

Serviciile de supraveghere a lucrărilor de proiectare și execuție pentru extinderea arterei Calea Moților – Calea Mănăștur sunt evaluate de autorități la peste 50.000 de euro, sumă provenită din fonduri bugetare.

Administrația locală a lansat recent licitația pentru Servicii de supervizare a serviciilor de proiectare si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „MODERNIZARE CALEA MOTILOR- CALEA MANASTUR- STRADA UZINEI ELECTRICE- STRADA OTETULUI- STRADA MARGINASA”.

Buget – 250.272 lei/ cca 50.566,60 euro

Tip finantare: Fonduri bugetare

Tip contract: Servicii de supraveghere a lucrarilor.

Licitația a fost lansată luni, 11 octombrie și este deschisă până în 22 octombrie 2021. 

În iunie 2021, proiectul modernizării şi extinderii străzilor Calea Moţilor – Calea Mănăştur a fost votat în unanimitate de către consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. Proiectul „Privind aprobarea P.U.Z. – modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă”, a primit 23 de voturi „pentru” și a fost aprobat în unanimitate.

Un număr de 48 de imobile, din care 25 din domeniul public și 23 din domeniul privat, se suprapun lucrărilor de modernizare a tronsonului Calea Moților – Calea Mănăștur – strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă. 

CITEȘTE ȘI: Artera Moților-Mănăștur: aproape 50 de proprietăți figurează pe coridorul de exproprieri. Peste 9 milioane de lei pentru despăgubiri

La finalul anului trecut a fost aprobată hotărârea privind exproprierea acestor imobile, valoarea totală a fondurilor alocate fiind de peste 9 milioane lei.

Amplasamentul supus modernizării este în suprafață de 40,551 mp.

Valoarea totală a investiției era estimată la 54.328.940,68 lei.

„Disfuncționalitatea majoră în ceea ce privește circulația rutieră este generată de faptul că traversarea municipiului pe direcția est-vest și respectiv vest-est, se face prin centrul orașului, datorită lipsei centurii de ocolire a orașului, dar și constrângerilor de relief care fac dificilă realizarea de artere de circulație care să evite zona centrală”, este explicația oferită de autorități privind necesitatea investiției.

Intensitatea ridicată a traficului și depășirea capacității de circulație existentă reprezintă doar câteva dintre cauzele care explică necesitatea acestei extinderi pe coridorul est-vest. 

Lucrările de reamenajare a traseului Moților-Mănăștur cu străzile adiacente vizează următorul scenariu:

 – Realizare infrastructură pentru mobilitate urbană durabilă prin reconfirgurarea benzilor carosabile și trotuare de pe Calea Mănăștur-Calea Moților-str Oțetului – str Mărginașă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version