Vocea ta

Primăria a distrus un spațiu verde și l-a transformat în groapă de gunoi: „Este evident că Domnul Boc nu suporta verdeața”

O clujeancă acuză municipalitatea că a distrus un spațiu verde din Zorilor ca să facă o alee spre noul parc Observator. Doar că aleea nu s-a mai făcut, iar spațiul distrus este folosit de muncitori ca să depoziteze gunoaie.

„Sunt proprietara unui apartament în blocul de pe strada Rapsodiei nr.6A. Apartamentul meu are o terasă care dă spre spatele magazinului Profi. Este o alee (în proprietatea Primăriei), care până în această vară era plină de verdeață, pomi fructiferi și o tufă mare de soc. O perdea de verdeață care ne furniza oxigen, absorbea praful și în plus oferea un aspect frumos porțiunii respective. În vara anului 2023, odată cu începerea construcției Parcului Zorilor de lângă Profi, această zonă a fost defrișată ca să se facă alee spre parc (în condițiile în care mai sunt multe alte intrări în parc). A fost tăiată toată verdeața, a rămas pământ și noroi. Am așteptat să se facă acea alee dar cu stupoare am aflat acum câteva zile că terenul va fi lasat așa. Locul a devenit WC public, lumea vine și își face nevoile acolo sub balconul meu, este o mizerie de nedescris. Ma adresez direct D-lui primar Boc marele adept al “Clujului Verde” care de fapt devine tot mai mult “Clujul gri”. Este evident ca Dl. Boc nu suportă verdeața. Avem rugămintea ca în cel mai scurt timp, Primăria să aranjeze locul pe care l-au distrus. Să se niveleze și să se planteze la loc copaci sau să se semene iarbă. Vom continua cu aceste sesizări până în momentul în care acel loc va arăta din nou așa cum trebuie să arate un spațiu public. Înca ceva: azi dimineață muncitorii cărau mizerie din parc pe terenul din spatele nostru. Am înțeles că în data de 1 martie se va face inaugurarea acestui parc. O să venim la întâlnirea cu Dl. Boc și o să-l ducem să vadă cum arata minunatul teren al Primăriei de care și-au bătut joc”, susține clujeanca.

Faptul că noile lucrări de modernizare ale Primăriei sunt mai mult gri decât verzi nu este o noutate. Clujenii se plâng că platanii atât de iubiți de Boc nu reușesc să atenueze griul dalelelor și betoanelor.