Rautacisme

Prima Doamna a Clujului empatizeaza doar cu cauzele "la moda"

Scris de 1,671

“Prima doamna a Clujului” uita de lucrurile cu adevarat importante din acest oras. Am vazut-o pe Oana Boc in repetate randuri la protestele din Piata Unirii, marsaluind alaturi de clujeni impotriva exploatarilor cu cianura de la Rosia Montana. Am vazut-o solidarizand si cu locuitorii din Pungesti, la protestul de luni seara. Am auzit-o scandand “Nu cedam, nu capitulam”, pentru locuitorii din Pungesti, o localitate din judetul Vaslui. A rabdat frig in strada pentru vasluieni.

Ar spune doamna Boc ca a fost o cauza nobila. Si nu am putea sa o contrazicem, a dorit, in acest fel, sa isi manifeste spiritul civic.

A dorit sa arate ca nu este de acord cu astfel de exploatari, si s-a facut auzita. Pentru ca intotdeauna o Prima Doamna atrage atentie, priviri si blitzuri.

Dar nu putem sa nu ne intrebam unde este spiritul civic al Primei Doamne a Clujului, atunci cand o policlinica fara plata, care trateaza pensionarii saraci si fara asigurare medicala, e pe cale de a se inchide, din lipsa de fonduri?

Unde este puterea exemplului, un atu pe care doamna Boc il are in buzunar, datorita staturii publice a sotului dumneaei? Cand o vom vedea pe sotia primarului facand ceva cu adevarat important pentru comunitate, mai mult decat sa tina o pancarta in mana sau sa recite poezii pe muzica rock?

Policlinica in care medici pensionari sau angajati la alte spitale fac munca voluntara pentru batranii bolnavi, care nu-si permit un tratament la un spital privat, e la un pas de a se inchide. Oamenii de acolo nu stiu strategii de imagine, nu atrag atentie si blitzuri, iar pacientii lor nu au puterea sa scandeze in strada ca au nevoie de medicamente.

In tot acest timp, Oana Boc protesteaza pentru oamenii din Pungesti.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 8 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 8 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 23 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE