Din oras

Prima Conferinta de Osteopatie din Transilvania a suscitat interesul medicilor, terapeutilor, rezidentilor si studentilor la Medicina care au umplut sala pana la refuz

Astazi are loc, la City Plaza din Cluj-Napoca, prima Conferinta de Osteopatie din Transilvania, o premiera la nivel national. Invitati de marca din tara si de peste hotare vor sustine prelegeri in cadrul acesteia: dr. Dan Mezei, osteopat, medic specialist MF, cu competente in acupunctura si homeopatie, dr. Monica Costin, directorul Spitalului de Urgenta Cluj, dr. Claudia Corega, medic primar Ortodontie si Ortopedie dento-faciala si dr. Massimo Tranchina, directorul Scolii de Osteopatie din Bologna.

Conferinta se bucura de foarte mare interes din partea medicilor, rezidentilor, terapeutilor, numarul participantilor depasind cu mult asteptarile. Aproximativ 300 de persoane, majoritatea tineri, au umplut pana la refuz sala. Printre cei prezenti se numara personalitati din lumea medicala, printre care l-am remarcat pe dr. Dan Nicolau, seful sectiei de Chirurgie Toracica din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.

Evenimentul nu a fost lipsit de surprize, invitatul principal anuntat n-a mai putut sa ajunga, din motive de sanatate, dar in locul lui a venit un alt invitat de calibru, osteopat cu peste 20 de ani de experienta, directorul didactic al Scolii de Osteopatie din Bologna.  Massimo Tranchina a facut mari eforturi sa ajunga aici, dupa o interventie recenta de protezare a soldului, dupa ce ultimele analize de sange i-au aratat o hemoglobina de 9. Cu toate acestea, a tinut sa fie astazi la Cluj, pentru a sustine demersurile organizatorilor de a face cunoscuta aceasta ramura a medicinei in Romania.

Osteopatia face parte din cadrul medicinelor manuale, insa nu este deloc o medicina manuala, ci una care se face cu inima, ghidat de ratiune si prin intermediul mainilor. Este un alt mod de a interpreta Anatomia si Fiziologia, este, practic, un mod de a elimina toate blocajele si de a restabili homeostazia corpului, astfel incat acesta sa poata sa acceseze mecanismele innascute de autovindecare. Este optima medicina preventiva, este o medicina care este de ajutor in toate ramurile, in toate domeniile medicale, de la Pediatrie pana la Stomatologie. In cadrul acestei prime conferinte, vrem sa va facem cunoscuta Osteopatia in frumusetea si in marea ei arta și, pentru aceasta, am adus invitati de marca”, precizeaza dr. Dan Mezei, directorul Scolii de Osteopatie din Romania.

Evenimentul este sustinut de HC Kinetic, in parteneriat cu Tokyo Japanese Restaurant, CaliVita, Q Smile si Cabinetul de cultura fizica medicala. Sponsorul principal al conferintei este EBS Romania, care nu a avut doar o contributie financiara, ci si o implicare in moderarea evenimentului, prin prezenta fermecatoare a Adelinei Chisu, manager Marketing al EBS.

„Prezint aceasta conferinta la invitatia Scolii de Osteopatie din Romania, dar reprezint, in acelasi timp, si compania care se ingrijeste de comunitatea clujeana, EBS Romania. Asa cum ne-am obisnuit, EBS sustine toate segmentele vietii culturale, educationale, artistice si sociale, iar acum si medicale ale comunitatii din care face parte. Este o onoare pentru noi sa sustinem prima conferinta de Osteopatie din Transilvania, poate chiar din Romania. Ne bucuram de prezenta unor invitati speciali din domeniul medical din toata tara, de la Bucuresti, Oradea, Timisoara, Iasi, Sighisoara, Dej. Ne-am asteptat la 150 de persoane, iar in acest moment sala este plina, ceea ce demonstreaza interesul pentru acest domeniu”, spune Adelina Chisu, manager Marketing EBS.

Osteopatia este terapia oaselor si a articulatiilor si se ocupa cu redarea mobilitatii si motilitatii corpului, prin descoperirea si inlaturarea blocajelor si tensiunilor care sunt cauzele durerii.

In curand se va deschide primul Centru de Osteopatie la CLuj, unde vor veni sa ofere tratamente renumiti osteopati din tara si din strainatate.

Medicina alternativa nu vine sa se substituie medicinei alopate, ci sa o completeze, iar acest fapt l-au inteles medicii prezenti astazi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *