Politica

Președintele AUR se dezice de inculpata din dosarul Pești la Turda: „Nu e membru AUR. A încercat ea să depună adeziune, dar nu a fost acceptată”

Liderul formațiunii politice AUR, parlamentarul George Simion, susține că bistrițeanca Ancuța Cârcu nu este membră de partid. Potrivit acestuia, în ciuda faptului că tânăra susține că a adus voturi în campanie, bistrițeanca inculpată în dosarul Pești la Turda nu are decât o adeziune depusă. 

„Doamna nu este membru AUR, a încercat ea să depună adeziune și să facă tam-tam în momentul în care noi am câștigat alegerile, că ne susține, că s-a înscris în AUR, dar nu a fost acceptată ca membru. Avem 40.000 de cereri de adeziune, dar nu am dat drumul la ele. Am citit prin presă că ar fi președintele unei organizații, nici nu încape discuție”, a declarat pentru Libertatea, George Simion.

Ancuța Cârcu fusese propusă spre arestare, însă Judecătoria Turda a amânat decizia după ședința din 3 martie la care Cârcu și alți trei inculpați români aflați în Spania sunt așteptați pentru audieri. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a cerut ca Ancuța Cârcu să fie arestată preventiv pentru 30 de zile acuzând-o de proxenetism. Bistrițeanca administrează un club de noapte, moștenit după moartea fratelui ei, în care procurorii susțin că două tinere practicau prostituția pentru gașca de la Turda. 

Bistrițeanca are emis un referat de arest preventiv, alături de alți ”locotenenți” din dosarul PEȘTI la Turda. Parchetul Turda a făcut și alte propuneri de arestare preventivă, în Dosarul ”Proxeneții de Tenerife”. Sunt vizate alte 4 persoane, care în momentul de față nu se află în țară.

Cele 4 persoane sunt: Săiceanu Gheorghe (acuzat că este șeful prostituției din sudul insulei iberice, finul lui Mihai Moldovan), Alexoae Sorin Marius, Negoescu Robert Valentin(locotenentul lui Săiceanu) și Cârcu Viorica Ancuța.

Pe data de 2 februarie au avut loc 16 percheziții în România (Cluj, Mureș, Argeș, Dolj, Suceava, Dâmbovița și Giurgiu) și alte șase percheziții în Spania (Tenerife și Madrid).

Mai mult, potrivit surselor noastre, cei de la DIICOT Cluj le-au dat ”resturile” celor de la PJ TURDA în urmă cu doi ani, iar cercetările derulate de către polițiștii turdeni din cadrul Biroului de Investigații Criminale și autoritățile spaniole s-au concretizat în ceea ce ei au numit OPERAȚIUNEA TEAN. În afară de lotul capturat și reținut la Turda, mai există încă șase suspecți care urmează să fie arestați acum în SPANIA, printre care  Sorin Alexoae și Robert Negoescu . 

Peștii de la Turda, coordonați aparent de Mihai Moldovan și finul său – Flaviu Oltean duceau fete din Turda și Câmpia Turzii la prostituție în TENERIFE. 

Sursele Ziar de Cluj susțin că perioada infracțională este 2017-2021, iar proxeneții din rețea duceau fetele în Tenerife și Madrid pentru a le plasa pe stradă. În momentul în care prostituatele aveau clienți erau obligate să raporteze ”locotenenților” tot: locație, sume încasate, cu cine merg, etc. 

Moldovan Mihai a facilitat activitata de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Oltean Flaviu, ambii fiind finii intelopului. Săiceanu era stabilit în Tenerife de aproximativ de 18 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *