Politica

Preotul Dinu Criste intră în Consiliul Județean Cluj. PMP a trecut pragul electoral

Scris de 125

Preotul Dinu Criste, devenit antreprenor și politician, intră în componența Consiliului Județean Cluj, de pe listele Partidului Mișcarea Populară. Filiala formațiunii politice a obținut peste 5% din totalul voturilor exprimate la nivel județean, astfel că Dinu Criste, pozița întâi de pe listele la CJ are mandatul asigurat. Președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Vasile Lungu susțin că PMP are toate șansele la două mandate în CJ Cluj, cel de-al doilea fiind profesorul universitar Avram Fițiu, care a candidat și la primăria Cluj-Napoca (unde PMP Cluj a obținut doar 1,87 %). 

„După trei ani și jumătate de muncă nu mi-am impaginat că o să fie atât de greu să iei 5% pentru județ. Rezultatul pe județ este cel reprezentativ pentru organizație și pentru scorul elctoral național al partidului. Mă miră faptul că în Cluj-Napoca nu se dorește o coloristică mai amplă. Să existe în Consiliul Local reprezentanți de la toate partidele. E un fenomen greu de înțeles pentru mine. PMP Cluj a obținut trei primării: Ceanu Mare, Cătina și Călărași. În Consiliul Județan Cluj vom avea două mandate”, a declarat senatorul Cristian Lungu. 

De asemenea, senatorul Lungu a candidat pentru președinția Consiliul Județean Cluj, însă, potrivit rezultatelor a obținut doar 10.000 de voturi (4,26 %). 

 

PNL a câștigat detașat Consiliul Județean Cluj la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Luni dimineața, în urma centralizării rezultatelor din 660 de secții dintr-un total de 665, rezultatele parțiale arată astfel: PNL – 46,48%, PSD – 13,37%, USR-PLUS – 12,15%, UDMR – 11,57%, PMP – 5,10%.

Estimăm că în funcție de aceste rezultate, Consiliul Județean Cluj va fi format din 16 mandate PNL, 6 mandate PSD, 5 mandate USR PLUS, 4 mandate UDMR și 2 mandate PMP.

Vezi și: Posibila componență a Consiliului Județean Cluj 2020 – 2024ULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 3 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 5 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 7 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 7 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 19 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 24 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE