Sanatate

PREMIERĂ: Spitalul Municipal Clujana va fi condus de un director desemnat de o firmă de management. Contractul are valoarea de 200.000 euro

În premieră absolută în județul Cluj, Spitalul Municipal Cluj-Napoca, aflat în subordinea Primăriei, va fi condus de un manager, desemnat de o firmă de specialitate pentru următorii patru ani. Practic, spitalul își externalizează serviciile de management. În acest sens, a fost lansată o licitație pentru desemnarea unei companii care să ofere aceste servicii. Data limită pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie. De regulă, spitalele sunt conduse de medici din unitatea sanitară. Nu de puține ori, au fost și încă mai există situații în care directorii de spitale sunt numiți politic, la fel ca în cazul altor instituții publice.

Firma care va câștiga licitația pentru Spitalul Municipal va semna un contract de management pentru o perioadă de patru ani, valoarea fiind de 960.000 lei (200.000 euro). Salariul încasat de manager este de 20.000 lei brut/lună.

Potrivit caietului de sarcini, reprezentantul desemnat de persoana juridică va face dovada unei experiențe de minim șase ani în domeniu prin documente relevante, iar acționarii persoanei juridice să nu dețină acțiuni la societăți care au în statutul de activitate servicii medicale concurente (laborator, farmacii etc.) pentru evitarea conflictelor de interese. Firma care va câștiga se obligă să mențină managementul desemnat în funcție pentru o perioadă de patru ani.

Tema pentru proiectul de management este următoarea: asigurarea serviciilor de înaltă calitate, dezvoltarea acestora, precum și a activității de cercetare și educație medicală în spital și ambulatoriul integrat, extinderea modernizărilor în spațiile medicale și auxiliare, atragerea proiectelor din fonduri structurale.

O parte din sarcinile care îi revin managerului sunt următoarele: să asigure personal echilibrat pe secții și compartimente; să asigure necesarul de servicii medicale pentru populație; să facă eventuale modificări de structură în spital. De asemenea, trebuie să asigure regândirea fluxului de pacienți, prin utilizarea sistemului programărilor la internare pentru bolnavii care nu reprezintă urgențe și suferă de afecțiuni care permit programarea, în scopul reducerii timpului de așteptare și îmbunătățirii capacității de răspuns la nevoile pacientului datorită creșterii predictibilității nevoilor acestuia și existența unui timp de pregătire a actului medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *