In vizor

PREMIERĂ. Securistul Dărăban jegozește politic Camera de Comerț și Industrie a României cu o limbă enormă în fundul premierului Ciucă

Epoleții au sunat adunarea! Totul pentru salvarea de la demisie a lui Ciucă!

Camera de Comerț și Industrie a României a ajuns un soi de Colegiul Medicilor pentru mediul de business: nu ajută mediul de business, nici nu îl încurcă, cu siguranță însă nu îl influențează. Membrii filialelor CCIR din țară sunt firme cu anvergură economică redusă, de obicei deținute de patroni îmbătrâniți, mulți conectați la vechea Securitate.

Camerele de Comerț Județene au devenit sinecuri sau locuri de joacă aproape private pentru președinții lor, iar asta nu înseamnă totdeauna un lucru bun.

La inceputul lui decembrie 2021, Eugen Iordănescu, directorul executiv al CCIA Sibiu, a fost reținut pentru 24 de ore. Sibianul este cercetat pentru delapidare, spălare de bani, trafic de influență și dare de mită.

Si la nivel national, CCIR a fost subiectul anchetelor procurorilor. Si inca ce dosare!

Nu aţi uitat, sperăm, de Mihail Vlasov, spaima cazinourilor, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României – CCIR, a fost condamnat definitiv in 2020 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 8 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Mihail Vlasov şi-a însuşit sume de bani din bugetul CCIR, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din ‘Fondul la dispoziţia biroului de conducere/Fond la dispoziţia preşedintelui’, prevăzut în bugetul CCIR, ridicată în numerar, pe bază de dispoziţii de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al CCIR, prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie”, scrie in rechizitoriul DNA.

Oameni buni, Vlasov se servea din banii CCIR ca să îi joace la cazino!

Aburcarea în locul lui Vlasov a lui Mihai Dărăban nu a curățat prea mult de praf reputația CCIR. Daraban e rugbyst, brut ca mentalitate, că a jucat în linia a 2-a, unde nu se cere inteligență, iar asta se vede și azi.

DACĂ VREŢI SĂ VEDEŢI CUM CCIR 2021 administrează o limbă penibilă în turul nădragilor lui Ciucă, citiţi pe strictsecret.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *