In vizor

Premieră națională: Linia de la Aeroport, ura și la gară!

Scris de 272

Se împlinește un an de la promisiunea autorităților de a introduce autobuzele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj pe teritoriul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” la ieșirea din terminal. Demonstrativ și publicitar, autoritățile clujene realizau un promo al acestui proiect – așa-numitele teste de trafic cu un autobuz electric aparținând CTP – context în care știrea a devenit o „premieră”, fără a fi transpusă, însă, în practică. Cu prilejul testelor, au fost realizate și câteva poze cu noile autobuze electrice. Pozele au rămas doar o frumoasă amintire. Iar transportul turiștilor și a clujenilor de la terminalul Aeroportului a rămas, de asemenea, o promisiune neonorată. 

„Autobusul electric va intra în parking pe o poartă estică, va lăsa călătorii la terminalul de Plecări, va opri pentru încărcare la terminalul Sosiri, apoi va ieși pe fostul acces cu barieră de la aeroport, chiar lângă stația troleibuzului 5. 

Autobuzul va fi marcat „cursă express”, iar biletul va fi 5 lei. 

Așteptăm o decizie de Consiliu Local ca să putem efectua această cursă”, declara directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag, cu prilejul „premierei” anunțate la nivelul județului Cluj.

Astfel, autoritățile clujene împreună cu Compania de Transport Public anunțau în urmă cu un an de zile că din 2020, cei care tranzitează aeroportul ar putea beneficia cu mai mare ușurință de sistemul de transport în comun al orașului, în contextul în care traficul mediu zilnic este de aproximativ 2.100 mașini.

CITEȘTE ȘIÎn sfârșit, normalitate: Autobuz CTP în incinta aeroportului

„Acum fix un an de zile, pe 12.11.2019, s-au efectuat cu succes teste cu un autobuz electric al CTP Cluj-Napoca prin parcarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

În urma acestor teste trebuia lansată o linie de autobuz cu stații în fața terminalelor de pasageri, traseu express promis încă de anul trecut.

În continuare, nici o formă de transport public nu intră în incinta aeroportului, iar traseul 5, care deservește relația cu centru/gara oprește în afara aeroportului, la 400m de terminal, cu prima cursă la 5:33 și ultima la 22:15, desi există zboruri în afara acestui interval chiar și acum”, arată membrii grupului de mobilitate urbană pe o rețea de socializare.  

În schimb, pentru a marca o dată în plus gradul de incompetență de la nivelul administrației clujene, city-managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, analiza situația de a introduce o linie de transport public între Aeroportul Intarnațional din Cluj și zona gării, chiar dacă o asemenea linie există și este funcțională din 2013: linia 5 circulă pe direcția Aeroport-Gară. 

„S-a discutat deja, suntem în discuții avansate cu domnul director Liviu Neag pentru înființarea câtorva linii noi de transport în municipiu la sesizarea cetățenilor.

Una dintre ele se referă la o linie între gară și aeroport, care dacă se finalizează toate procedurile și va fi stabilit traseul se va implementa destul de repede.

Linia de la gară poate să se deplaseze și prin centru să facem o legătură directă aeroport gară ceea ce este foarte normal”, declara Gheorghe Șurubaru în martie 2020.

CITEȘTE ȘIȘurubaru e în discuții avansate pentru o linie de autobuz între aeroport și gară. Doh`, da 5-ul ce face?

Din nefericire, în timp ce city managerul propunea introducerea unei linii de transport public pe un traseu deja funcțional – Aeroport-Gară – cealaltă promisiune, de a introduce o altă linie de autobuz care urma să facă legătura dintre terminalul Aeroportului și centrul municipiului, astfel încât un mijloc de transport public să aștepte călătorii la terminalul Sosiri, după cum se întâmplă în toate orașele europene civilizate, și nu îi va lăsa pe pasageri să care bagajele după ei până în stația situată în afara aeroportului, nu a mai fost onorată. 

Clujenii au rămas, în schimb, cu reclama. Și, după cum s-au obișnuit deja, cu încă o „premieră” națională. ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE