Rautacisme

Premieră la Cluj! După lungi eforturi, avem primul capac de canal la nivel cu asfaltul

În Clujul ”smart”, care oferă cea mai bună calitate a vieții, în care se va construi o întreagă magistrală de metrou în timp record, clujenii se plâng, practic dintotdeauna, de capacele de canal care, nefiind la nivel cu asfaltul, le uzează prematur mașinile.

Chiar și pe străzile relativ noi, cum este strada Oașului, reabilitată acum un deceniu, capacele de canal sunt adevărate capcane, atât pentru pietoni, cât și pentru autoturisme.

Ziar de Cluj a semnalat, în urmă cu 6 luni, un capac de canal inedit, tăiat cu flexul, în care cei care urcau în tramvai riscau să își prindă picioarele.

A durat, dar, în final, canalizarea de mai sus a devenit prima din municipiu cu un capac la nivel cu asfaltul.

Canalizarea de pe Oașului este, probabil, un proiect pilot care ulterior s-ar putea extinde în tot Clujul, după ce va fi realizat studiul de prefezabilitate necesar, apoi SF-ul ș.a.m.d. Printr-un proiect multianual, finanțat din fonduri europene, norvegiene, bugetare și din alte surse, constituite conform legii, orașul de 5 stele ar putea avea, probabil după ce vom avea metroul, și capace de canal integral la nivel cu asfaltul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *