In vizor

Prefectura Cluj salveaza padurile din Apuseni: vinde lemnul mai scump

Problema mafiei lemnului de la Marisel a ajuns, intr-un final, si in atentia Prefecturii judetului Cluj. Prefectul Gheorghe Vuscan vrea sa infiinteze de urgenta o Asociatie de Exploatare la nivelul comunei Marisel, pentru a elimina suspiciunea furtului, iar Directia Silvica va incerca sa vanda lemn in comunitate.

„Aceasta Asociatie va duce la crearea unui numar de locuri de munca si va elimina acele suspiciuni de incalcare a legii, de „furt a padurii”, care persista in randul cetatenilor, in situatia in care firma care exploateaza padurea este dintr-o localitate invecinata sau chiar din alt judet”, sustine Vuscan.

Prefectul s-a intalnit astazi cu reprezentantii Directiei Silvice si ITRSV Cluj-Napoca, dar si cu reprezentanti ai comunitatii locale din Marisel pentru a gasi o solutie care sa impiedice taierile masive de lemne din zona. Impreuna, s-au gandit la solutii care sa asigure materialul lemnos locuitorilor din zona, cu respectarea legislatiei specifice in vigoare.

Directia Silvica vinde castraveti la gradinar

Dorel Oros, directorul Directiei Silvice Cluj-Napoca, i-a asigurat pe cetatenii din Marisel ca institutia care o reprezinta va veni in sprijinul populatiei prin punerea la dispozitie a unei cantitati de 600 de metri cubi masa lemnoasa scoasa in depozit la drum auto, la un pret mediu de 170 lei pe metru cub, valorificare facuta in conformitate cu regulamentul de vanzare a masei lemnoase.

„Nimeni nu o sa cumpere lemn de la ei la pretul asta, cand hotii vand metrul cub la 65-70 de lei fix la ei in sat”, spun insa surse din cadrul directiei.

La discutiile de la sediul palatului Administrativ au mai participat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Cluj si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *