Jos palaria

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a donat plasmă pentru bolnavii de coronavirus

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a donat astăzi plasmă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Prefectul vrea să fie un exemplu pentru toți cei care au avut coronavirus și s-au vindecat și îi îndeamnă, astfel, să doneze pasmă pentru cei care încă luptă cu boala. În felul acesta, cu cât sunt mai mulți donatori de plasmă, cu atât cresc șansele de a avea mai mulți pacienți vindecați.

Prefectul și-a anunțat intenția de a dona încă de mai bine de o săptămână.

„Vreau să merg să donez plasmă, în calitate de pacient vindecat. Eu am donat sânge în 15 iunie și trebuie să treacă minimum două luni de la ultima donare, deci nu pot mai devreme de 15 august. Din păcate, nu sunt foarte multe persoane dornice să doneze si de asta vrem să încurajăm acest aspect. În ultima vreme înțeleg că a mai crescut puțin numărul donatorilor, dar nu cum ar trebui. Trebuie să încurajăm oamenii să doneze, pentru că e foarte important să îi ajutăm pe alții dacă ne încadrăm din punct de vedere medical”, a spus Mircea Abrudean pentru ebsradio, în urmă cu o săptămână.

Din păcate, mulți medici și pacienți se plâng în continuare că procedura de donare este greoaie și cer să fie simplificată. În acest moment, persoanele care vor să doneze trebuie să dețină cel puțin un test de coronavirus negativ și să fi trecut 14 zile de la externare. În plus, donatorii trebuie să aibă un nivel de anticorpi corespunzător, așa încât plasma să fie eficientă pentru pacientul bolnav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *