Analiza

Prăpastia din PSD Cluj: Consilieri județeni putrezi de bogați vs consilieri județeni cu firimituri în buzunare

După serialul afacerilor consilierilor locali din Cluj-Napoca revenim cu afacerile consilierilor județeni. Cei 13 consilieri județeni PSD pot fi împărțiți în două categorii, cei care câștigă bani importanți din firmele pe care le dețin sau în care au acțiuni și cei care nu sunt la fel de mari afaceriști.

În prima categoria îi regăsim pe Valentin Cuibus, acționar în 9 companii, Remus Lăpușan asociat sau acționar în 5 companii, Vasile Sălățioan asociat în două companii și care a făcut bani din acontractele cu statul. 

Cuibus Valentin este acționar în 9 companii:

SNTGN TRANSGAZ SA 63 de acțiuni în valoare de 19.908, BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA750 de acțiuni în valoare de 8.550 de lei, BANCA TRANSILVANIA SA 26825 de acțiuni în valoare de 53.784 de lei, SNGN ROMGAZ SA 600 de acțiuni în valoare de 16.680 de lei, SIF BANAT CRISANA SA 4700 de acțiuni în valoare de 9.588 de lei, ALRO SA 3850 de acțiuni în valoare de 11.858 de lei, MED LIFE SA 300 de acțiuni în valoare de 8.040 de lei, PURCARI Wieneres Public Company Ltd.124 de acțiuni în valoare de 2.058 de lei, BITNET System SA Bucuresti 3000 de acțiuni în valoare de 3.420.

Citește mai multe despre averea consilierului județean PSD Cuibus Valentin:

„Magnatul” de la Inspectoratul Școlar: interese și acțiuni în societăți naționale, gust fin pentru bijuterii și artă

Remus Lăpușan este asociat sau acționar în cinci companii.

Lăpușan deține 50% din părţile sociale la Agro Plus SRL, companie înființată în anul 2005 în localitatea Berindu din comuna Sanpaul, judeţul Cluj. Obiectul de activitate este creşterea bovinelor de lapte. În 2018 firma a avut o cifră de afaceri de 967.029 de lei și profit de 4.061 de lei,

Remus Lăpuşan deţine 50% din părţile sociale la CMB Tour SRL o agenţie de turism înființată în 2004 care şi-a suspendat activitatea în 2010.

Consilierul județean PSD mai deține 60% din firma Traditional Plus SRL, o societate înființată în anul 2017 ce are ca și obiect de activitate prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor. În 2018 a avur o cifră de afaceri de 215.712 lei și un profit de 38.663 lei.

Lăpușan deține acțiuni și în companiile de stat Romgaz, 846 de acțiuni în valoare de 24.703 lei și Electrica SA, 6607 acțiuni în valoare de 69.043 lei.

Acesta este preşedinte directorat CEO la Uniqa Asigurări de Viaţă şi membru CA Transgaz SA.

Vasile Sălățioan este acționar unic și administrator la SC ASY INSTAL SRL și deține 50% din părțile sociale și funcția de administrator la compania SC PERFECTINSTAL SERVICE SRL.

SC ASY INSTAL este o firma înființată în 2013 cu obiect de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat. Începănd cu anul 2017 nu a mai înregistrat cifră de afaceri sau profit.

SC PERFECTINSTAL SERVICE SRL este o companie înființată în 2014, având același obiect de activitatea ca și cealaltă firmă, respectiv lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat. Firma a avut în 2018 o cifră de afaceri de 143.238 lei și un profit de 58.591 lei.

Vasile Sălățioan este foarte implicat în afaceri cu instalații sanitare, acesta deținând în trecut o altă companie cu acest domeniu de activitate, companie care a derulat șase contracte cu DGASPC. Vasile Sălățioan a fost găsit în stare de incompatibilitate de ANI deoarece aceste contracte au avut loc în perioada în care Sălățioan era consilier județean.

Pe lângă instalațiile sanitare, Sălățioan este pasionat de vânătoare și pescuit, acesta fiind asociat și președinte al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vadul Someșului Dej și asociat în Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Colina Dej.

Sunt și alți consilieri județeni care sunt asociați sau acționari în companii profitabile:

Nati Ariton este acționar la SC Fimaro SA unde deține 312 acțiuni. Compania a fost înființată în anul 1991 și are ca și domeniu de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice. În 2018 a avut o cifră de afaceri de 8.471.396 lei și un profit de 228.227 lei.

Acesta este și președinte al Sindicatului Independent Union Fimaro.

Popovici Alin este asociat unic la Feldiberc Trans SRL și deține 866.66 de acțiuni și funcția de director general în cadrul companiei Auto Trust Corporation SRL

Feldiberc Trans SRL este o companie înființată în anul 2001 și are ca și obiect de activitate Transport de călători. În 2018 compania a avut o cifră de afaceri de 374.048 de lei și profit de 202.975 de lei.

Auto Trust Corporation SRL este o companie înființată în anul 1992 și are ca și obiect de activitate transportul de călători. În 2018 compania a avut o cifră de afaceri de 1.455.282 însă a înheiat anul pe pierdere, la fel ca și în 2017 și 2016.

Ceilalți consilieri județeni PSD sunt fie nu sunt acționari sau asociați, fie sunt asociați în companii a căror activitate este suspendată.

Bota Ioan nu are afeceri, dar este Vicepreședinte al Cercului de prietenie româno-francez, vicepreședinte al Societății Cultural-Patriotice ”Avram Iancu” filiala Huedin. De asemenea, este membru fondator al Asociației Normaliștii Clujeni.

Oprea Laurențiu este asociat în compania SC REIDER PLUS SRL. Firma a fost înființată în 2009 și are ca și obiect de activitate Construcții de clădiri. Compania are activitatea suspendată încă din anul 2013.

Mătușan Vladimir este asociat în firma SC MERIDUS SRL unde deține 50% din părțile sociale. Compania ce are obiect de activitate consultanța în afaceri a fost înființată în 2003, dar în acest moment ar fi inactivă.

Vladimir Mătușan a mai menționat în declarația sa de interese contractul pe care l-a derulat cabinetul său de avocatură cu RA-APPS-SRP (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) Victoria Cluj. De asemenea, a menționat contractele încheiate între cabinetul de avocat Mătușan Constanța, mama consilierului județean Mătușan Vladimir, și Casa de Cultură a Studenților în 2017 și 2018. Acestea au fost contracte de asistență juridică prin încredințare directă.

Mătușan este și președinte al Asociației tinerilor avocați din baroul Cluj.

Vitan Alexandru nu este acționar sau asociat în nicio companie.

Pop Petre nu este asociat sau acționar în companii, dar este președinte al Fundației Filantropice Indra-Câmpia Turzii, Asociației Tinerilor Tim-Tim Câmpia Turzii, A.R.S.P.E.T Câmpia Turzii și Asociația Despărtământul Câmpia Turzii.

Pojar Adina deține 50% din părțile sociale și este administrator al companiei SC PAVLA SRL. Compania a fost înființată în 2004 și are ca și obiect de activitate plasare forță de muncă. Firma are activitatea suspendată din 2011.

Nicula Daniela este asociat și administrator în cadrul companiei SC Agrotour SRL unde deține 80% din părțile sociale. Compania are activitatea suspendată.

 

Citește și:

Afacerile consilierilor județeni PNL, un adevărat „succes”: majoritatea sunt radiate sau pe pierdere

Consilierii județeni UDMR: afaceri puține și câștiguri mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version