Editorial

PRĂJIȚII LEGII

Tot ce ne lipsea era un polițist care vinde droguri. În uniformă. În rest, le aveam pe toate!

Îl aveam pe fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, care s-a urcat beat la volan și a omorât o femeie, în Popești Leordeni. Inițial, se comunicase că era și drogat, dar analiza toxicologică a fost negativă la consumul de droguri. Ne-am mai liniștit, ce bine că era doar beat! Sigur familia femeii pe care a omorât-o e mult mai împăcată.

Îl mai aveam pe polițistul care s-a urcat beat și drogat la volan și a accidentat grav o femeie, în Caracal. Avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost testat pozitiv la canabis şi amfetamină. Este cercetat în stare de libertate. Cred că familia femeii pe care a accidentat-o e foarte liniștită să știe asta.

Să nu uităm de cazul 2 Mai, unde șoferul beat și drogat care a omorât doi oameni a fost oprit de DOUĂ ori de poliție înainte de tragedie și a fost lăsat să plece, DEȘI s-au găsit droguri asupra lui!

Deci, cum spuneam, tot ce ne lipsea era un polițist care vinde droguri, în uniformă. Iar acum îl avem și pe ăsta!

„Un polițist a fost prins azi dimineață, printre blocurile dintr-un cartier din Brașov, în uniformă de poliție, în timp ce vindea cocaină unui „client” mai special. Asupra sa a fost găsită cantitatea de 50 de gr. de cocaină, drog de mare risc, a cărui valoare de piață este de 5000 de euro. Cercetările sunt în derulate în continuare pentru documentarea întregii activități infracționale”, scrie sindicatul Europol, pe facebook.

Ulterior, IPJ Brașov a anunțat, într-un comunicat de presă, că polițistul a fost destituit din funcție.

Întrebarea e ce mai căuta în funcție acest agent, din moment ce avea un comportament care nu se pupa cu meseria de polițist.

„Nu puține sunt vocile din rândul colegilor polițiști care spun că acesta era cunoscut pentru viața sa în afara legii, cu afaceri dubioase și ieșiri nepotrivite din decorul riguriozității impuse de meseria pe care o avea. S-ar părea că era și un împătimit al vitezei, cu ceva timp în urmă rămânând fără permis de conducere, după ce a fost prins conducând cu 240 de km/h”, scrie radiobrasovfm.ro.

Păi dacă a văzut că-i merge, de ce n-ar încerca să vând droguri ÎN UNIFORMĂ? Ce i se putea întâmpla? A avut ghinion că l-au prins! Probabil n-a dat parandărătul la zeul drogurilor.

Domnu’ chestor Flucuș, șef la IPJ Brașov, sunteți ok? Toate bune și frumoase la dumneavoastră în ogradă? Vedeți că aveți agenți cu „marfă” bună!

Domnu’ Cătălin Predoiu, ministru de Interne, sunteți bine, sănătos? Vedeți că se prăjește poliția sub dumneavoastră!

Mai avem poliție? Sau avem o adunătură de „prăjiți ai legii” care le fac concurență interlopilor? Interlopi care, de multe ori, sunt mână-n mână cu polițiștii!

Siguranță și încredere? Haha, ce glumă bună! Mai degrabă praf și pulbere! Eu sigur nu mă simt în siguranță cu astfel de „oameni ai legii”! Ăăă… pardon… „prăjiți ai legii”!

Dar staaați, că Marcel Ciolacu e călare pe situație: „Este nevoie de o nouă legislaţie antidrog. Să umblăm şi la cauză, nu doar la efecte, şi să trecem la destructurarea reţelelor de traficanţi”, a declarat premierul.

Marceleee, vând polițiștii droguri, alții se droghează sau beau, se urcă la volan și omoară oameni, cine să destructureze rețelele de traficanți???

Am mai spus-o: nu înțeleg de ce nu renunțăm la legi, că doar ne încurcă. Oricum, legile sunt facultative în țara asta. Haideți să renunțăm la ideea de stat, să trecem la anarhie și să trăim în armonie coruptă, ca o mare familie defectă. Oricum se întâmplă asta și acum, doar ne amăgim că am fi civilizați.