In vizor

Praful din orașe conține particule de CORONAVIRUS. Boc nu a anunțat nicio măsură pentru spălarea străzilor cu dezinfectanți

Coronavirusul poate rezista câteva zile în particulele de praf din atmosferă, de aceea dezinfectarea străzilor și trotuarelor este vitală. În timp ce alte orașe din România (inclusiv comuna Florești) au înțeles acest avertisment al specialiștilor, la Cluj-Napoca Boc a anunțat doar dezinfectarea locurilor de joacă, a stațiilor de autobuz, a piețelor și a bicicletelor.

”S-a demonstrat că virusulu rămâne o perioadă de timp de câteva zile în particulele de praf, astfel încât străzile poluate, cu praf duc la un risc mai mare de infectare”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar epidemiologic la Institutul Matei Balș, pentru protv.ro

Se știe că în Cluj-Napoca nivelul de poluare este unul ridicat, iar praful de pe străzi și trotuare poate reprezenta o sursă de îmbolnăvire. Numeroasele șatiere deschise în tot orașul reprezintă o sursă de praf și mizerie plimbată de roțile camioanelor pe străzi. Alte localități au înțeles importanța spălării străzilor cu dezinfectanți, cel mai apropiat exemplu fiind chiar comuna Florești.

În timp ce la București, Firea a dispus chiar și spălarea fațadelor unor clădiri, la Cluj, Boc spală aparatele din parcurile de joacă și bicicletele.

”S-a prelungit perioada de dezinfecție a echipamentelor, mobilierului urban, mijloacelor de transport în comun până la noi ordine. Zilnic se dezinfectează piețele agroalimentare, cu respectarea distanței de un metru între persoane și limitarea accesului la 100 de persoane”, a anunțat Boc.

Un alt capitol la care Boc a rămas repetent față de alte orașe este lipsa de flacoanelor cu dezinfectant din autobuze. Într-adevăr, toate mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate la fiecare capăt de linie, iar Poliția Locală se asigură că există un număr limita de persoane în autobuze. Totuși alte orașe au luat de multă vreme măsura aplasării unor flacoane cu dezinfectanți pentru protecția celor care încă sunt nevoiți să folosească transportul în comun.

În tot acest timp, Boc se roagă de clujeni să rămână în case, și bine face, deoarece dacă e să comparăm măsurile de protecție luate în Cluj cu alte măsuri din alte orașe, clujenii par a fi dezavantajați: Astfel că cel mai sigur pentru ei este să evite pe cât posibil deplasările dacă acestea nu sunt necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *