FOTOGRAFILA

Practic, pe cine și-a luat consilier onorific Marcel Ciolacu la Guvern?

Victor Ponta a devenit consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu în domeniul relațiilor economice internaționale, conform deciziei publicate vineri în Monitorul Oficial. Activitatea este neremunerată.

Victor Ponta declara la România TV, la scurt timp după nunta lui George Simion, că îl apreciază pe liderul partidului extremist AUR, numindu-l ”singurul om politic care spune ceva”, în timp ce îl critica pe Nicolae Ciucă, partenerul de guvernare al lui Marcel Ciolacu, că ”citește de pe foaie”. Ponta spunea și că dacă AUR va veni la guvernare ”va fi mai rău”, dar nu din cauza derapajelor extremiste ale partidelor, ci din cauză că nu are specialiști care ar putea rezolva problemele României, cum ar fi fiscalitatea, infrastructura etc.

Câteva luni mai târziu, în decembrie 2022, Ponta l-a susținut pe George Simion pe Facebook la o postare referitoare la ”cetățenii de mâna a doua”.

Întrebat dacă intenționează o apropiere între PRO România (partid care a ratat intrarea în Parlament în 2020) și AUR, Ponta a declarat:

”Eu am vrut să ajut PSD dar ei au respins acest lucru. Nu e nicio supărare. Dar George Simion îmi cere opinia sau sprijinul pe teme de guvernare (pe care cred că le cunosc foarte bine) îl ajut cu toată deschiderea!”

Președintele Pro România Victor Ponta și-a exprimat de mai multe ori în trecut dorința de a reveni în PSD, așteptând anularea deciziei privind excludere semnată de către Liviu Dragnea. În noiembrie 2021 Ponta afirma că a discutat cu Marcel Ciolacu privind mai multe subiecte, inclusiv guvernarea.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu pentru DCNews, în luna octombrie, că „ușa partidului este deschisă” pentru fostul premier. Întrebat dacă l-ar vedea din nou în PSD, Ciolacu a declarat că nu a exclus niciodată acest lucru și că ușa partidului rămâne deschisă.

Și Eugen Teodorovici, prietenul lui Victor Ponta și fost ministru în Executivul condus de acesta, a fost curtat de AUR. Fostul ministru al Finanțelor în guvernele PSD, Teodorovici, a participat, la începutul anului 2022, alături de copreședinții AUR George Simion și Claudiu Târziu la o dezbatere organizată de AUR la Parlament despre criza facturilor la energie. Recent au apărut fotografii cu el și cu Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă îl propune premier pe Eugen Teodorovici: "Ar fi cel mai  capabil prim-ministru pentru România" | Digi24

Sosoaca si Teodorovici organizeaza un concurs pentru functia de premier.  Teodorovici: „Vreau sa fiu cel mai prost dintre destepti!” - Aktual24

În februarie 2023 în spațiul public au apărut fotografii cu liderul AUR și Victor Ponta ieșind din același imobil, iar ulterior ambii politicieni au recunoscut că se întâlnesc să discute pe probleme de guvernare.

VIDEO. Cine se aseamănă se adună. Întâlnire afectuoasă între Victor Ponta  și George Simion / Liderul AUR

Prin urmare, pe cine și-a luat consilier onorific Marcel Ciolacu la Guvern? Consilierul consilierului meu e și consilierul meu, sau cam așa ceva.

Deh, jocuri politice de cabană pentru alegerile din 2024.