Din oras

Poveste cu happy-end: Mama cu copiii din strada are casa si o masa calda

Oana Hutanu, alaturi de cei doi copii, Roxana si Ionut, care dormeau pe strada in urma cu mai putin de o luna, au acum o locuinta provizorie, iar clujenii inimosi au donat bani pentru sustinerea lor. Directorul Clinicii Medicala III, medicul Mihai Mlesnite, face toate eforturile ca mama de 29 de ani sa fie angajata la spital. Familia tinerei are toate sansele sa fie acceptata si in programul “Habitat pentru Umanitate”, unde i se va construi o casa.

La mijlocul lunii trecute, Oana dormea pe o banca din Parcul Central, alaturi de cei doi copii ai ei, Roxana si Ionut. Acum, are o garsoniera luata in chirie, cateva mii de lei in cont si promisiunea unui loc de munca stabil, la spital. Viata tinerei mame s-a schimbat radical in ultimele saptamani, datorita bunavointei oamenilor. Multi i-au sarit in ajutor femeii cu ce au putut: unii cu mancare, altii cu haine sau bani, iar altii cu un zambet cald si multa grija.

In ultima saptamana, Oana a fost internata la Clinica Medicala III din Cluj-Napoca, pentru analize complexe. Dupa cateva zile de investigatii, femeia de 29 de ani a plecat acasa cu cateva diagnostice trecute pe hartie si un pumn de medicamente: “Am tratament de urmat si controale in fiecare an. Gastrita, colecist, astm bronsic”, enumera femeia cateva dintre bolile stabilite de medici.  

“Am fost internata in spital o saptamana. Medicamentele mi le-a luat o persoana care a venit sa imi aduca niste haine, au costat 200 de lei. Oricum, medicii si asistentele au fost foarte draguti cu mine”, povesteste ea.

Acum, Oana este acasa cu copiii ei, care sunt bucurosi ca au un loc al lor.

“Copilasii sunt bine, veseli. Avem casa noastra. Primim si mancare si de la spital, in fiecare zi”, spune ea.

Directorul Clinicii Medicala III, medicul Mihai Mlesnite, face toate eforturile sa-i ofere femeii un loc de munca stabil, in cadrul spitalului. Pana atunci, trebuie parcursi cativa pasi birocratici, insa acesta spera ca in scurt timp Oana Hutanu sa poata fi angajata aici.

“S-ar califica la curatenie. Fiind mai tanara, as fi mers pentru varianta  de infirmiera, chiar daca face un curs. Dar, cum ea vrea sa fie mai aproape de copii, nu am cum sa o ajut altfel, pentru ca asta ar presupune sa lucreze in schimburi”, a declarat medicul.

O alta veste buna pentru mama celor doi copii este ca ea are toate sansele sa fie acceptata in programul “Habitat pentru Umanitate”, unde poate avea o casa a ei, in viitor.

“S-a schimbat viata noastra, intr-adevar. Copiii sunt fericiti din cale-afara. Au energie prea multa. Si eu imi doresc sa lucrez la spital. Au fost draguti medicii de acolo, atenti si sufletisti.  Cu ajutorul oamenilor, acum avem o alta viata”, spune Oana Hutanu, cu recunostinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *