In vizor

Poștaș din județul Cluj, diagnosticat pozitiv cu coronavirus: a livrat pensii și alocații în 250 de gospodării

Factor poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Femeia este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, începând de astăzi, însă încă de miercuri, 15 aprilie 2020, se afla în izolare la domiciliu.

”În acest caz s-a dispus Izolarea contactilor direcți. O anchetă epidemiologică e în curs. Factorul poștal a purtat mască și mănuși in permanenta, conform obligațiilor impuse de Posta Română”, potrivit prefectului Mircea Abrudean. 

La nivelul celor 4 sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni.

Respectivii cetățeni, care au interacționat cu factorul poștal, au fost incluși în baza de date a Direcției de Sănătate Publică și vor fi apelați telefonic de reprezentanții DSP Cluj, pentru a fi îndemnați să rămână la domiciliu sau pentru alte formalități.

”Îi rugăm pe toți cetățenii comunei noastre care au interacționat cu factorul poștal identificat cu Covid-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni. Dacă știți că ați interacționat cu doamna factor poștal, nu încercați să păcăliți autoritățile și nu încercați să ascundeți acest lucru! Nu veți face decât să vă compromiteți situația și să puneți în pericol ÎNTREAGA COMUNITATE! Dacă manifestați simptome ale unei infecții respiratorii acute (febră, dureri în gât, dureri musculare, tuse) să sunați, de urgență, la medicul de familie sau la 112. Păstrați distanțarea socială și nu stați la distanțe mai mici de 1,5 metri față de vecini sau alți cetățeni!”, a transmis primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *