In vizor

Posibile soluții pentru Hotelul Cristian. Emil Boc: „O monstruozitate juridică, după părerea mea… E o chestiune de 2-3 ani de zile în instanțe, oricât de simplă ar fi acțiunea”

La propunerea consilierilor USRPlus pentru identificarea unei soluții juridice în cazul Hotelului Cristian amplasat pe trotuar, edilul Emil Boc s-a arătat deschis, solicitând propuneri și idei din partea juriștilor și specialiștilor în domeniu. 

Alexandra Oană (USRPlus) a luat cuvântul în ședința de Consiliu local pentru a-i atrage atenția edilului Emil Boca asupra unor posibile „pârghii legale” în cazul Hotelului Cristian, prin care autoritățile să deblocheze cazul pentru demolarea acestei construcții, aspecte semnalate deja de Ziar de Cluj. 

CITEȘTE ȘI: Soluții legale pentru demolarea hotelului amplasat pe trotuar: „Primăria are posibilitatea deschiderii unei acțiuni de revendicare a spațiului public”

La întrebarea legată de situatia juridică a terenului, Boc a explicat:  

„Pot să vă spun doar că sunt total de acord, merg in aceasta direcție. 

Primaria, pe care o reprezint din 2004, nu a emis nici un act pentru acel hotel. 

Acolo e o ciudatenie juridica fara precedent. Cum s a facut intabularea pe o construcție, fără să ai proprietatea terenului?

O monstruozitate juridică, după părerea mea. 
 
Astept și rezultatele anchetelor penale, să se pronunțe în acest sens”
, a declarat primarul Emil Boc. 

Boc a dat liber oricărui jurist pentru idei și soluții in acest sens, arătându-se deschis la propunerea consilierului Alexandra Oană (USRPlus) pentru epuizarea tuturor soluțiilor în vederea remedierii situației din centrul Clujului. 

Cu toate acestea, bazându-se pe experiența bogată în aparatul administrativ birocratic, dar și în ceea ce privește derularea proceselor în instanță, Boc a susținut că o rezolvare în acest sens mai durează câțiva ani.

„Acuma, trebuie să ne-nțelegem că orice acțiune mai durează.

Aia e o chestiune de 2-3 ani de zile în instanțe oricât de simplă ar fi acțiunea. Pentru că știu cum merg lucrurile în instanță”, a punctat Boc. 

Primarul a salutat orice propuneri ori soluții venite de la juriști și specialiști. 

În același timp, Primăria caută soluții mai rapide și mai eficiente, cu rezultate într-un termen mai scurt.  

„Deși termenul pentru răspunderea contravențională este într-adevăr prescris, există un punct de vedere juridic conform căruia primăria are posibilitatea deschiderii unei acțiuni de revendicare a spațiului public, în condițiile în care hotelul a fost construit fără respectarea autorizațiilor de construire și ocupă spațiul public, astfel prejudiciind interesele cetățeanului.

Având în vedere că vorbim de o zonă semi-centrală cu funcțiuni multiple și cu un potențial major de dezvoltare e datoria noastră să epuizăm toate căile pe care le avem la îndemână pentru ca proiectul de modernizare să nu fie compromis, iar spațiul public să fie redat clujenilor așa cum trebuie să se întâmple deja de ani buni”, nota recent Alexandra Oană pe tema acestui caz. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *