Uncategorized

PORTRET DE CONSILIER: Olah Emese, consilierul cu usile deschise

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani.

Olah Emese (UDMR) se afla la primul mandat in forul local si a fost prima pe lista Uniunii. Tanara de 31 de ani este din Carei si a venit la Cluj-Napoca la facultate. Dupa terminarea studiilor a ramas in Orasul Comoara si are propriul cabinet de avocatura.

Este licentiata in economie si in drept, ambele la Universitatea Babes-Bolyai, are doua masterate, unul in drept comunitar european, iar un altul in relatii economice internationale. A fost consilier juridic in Camera Deputatilor in perioada 2006-2007, iar pana in 2009, cand si-a deschis propriul cabinet, a fost avocat stagiar la cabinetul deputatului UDMR Mate Andras.

Despre motivele care au determinat-o sa aspire la functia de consilier local spune doar ca isi doreste sa ajute oamenii.

“Am crezut si cred in continuare ca pot sa fac putin mai mult pentru cetateni, ca pot sa ajut. Am experienta in domeniu, m-am confruntat si eu la randul meu si cu birocratia si cu problemele pe care cetatenii mi le aduc in atentie. Ma asteptam sa fie mai usor de rezolvat toate problemele , dar faptul ca nu exista o interpretare unitara a legislatiei ne ingreuneaza foarte mult activitatea. Oamenii ne cauta cu tot felul de probleme, de la parcari la reabilitarea termica sau pana la iluminat”, a spus consilierul.

Proiectele ei sunt si prioritatile municipiului, precum asigurarea unui cadru functional corespunzator calitativ normelor europene in ceea ce priveste invatamantul sau cursa pentru Capitala Culturala Europeana.

“Fatada monumentelor trebuie ingrijite, iar semnalizarea lor imbunatatita. In momentul de fata, semnalizarea este destul de rudimentara, din punctul de vedere al turistilor”, a mai spus Olah.

Aceasta considera ca administrarea Brasovului sau a Sibiului pot fi exemple bune de urmat si pentru administratia clujeana.

Potrivit declaratiei de avere, Olah Emese are un apartament in Cluj-Napoca achizitionat in 2010. Un alt apartament din Floresti, cumparat in 2012, l-a vandut in acelasi an. In 2011 a avut un venit net de 29.644 de lei din servicii juridice.

Foto: pagina personala de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *