Uncategorized

Portret de consilier: Dan Tarcea, latifundiarul cu 16 terenuri

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani.

Dan Stefan Tarcea este in Consiliul Local de mai bine de doua luni, fiind numit membru supleant in locul fostului consilier, Steluta Cataniciu.

Tanarul bistritean, nascut in Baia Mare, vine din mediul privat, unde administreaza si este asociat la SC Roniv SRL, societate care se ocupa de distributia de produse cosmetice.

La Cluj-Napoca locuieste de 12 ani, unde s-a stabilit dupa ce a terminat Facultatea de Stiinte Economice si s-a casatorit aici.

„Pana acum am lucrat numai in domeniul privat. Cred ca este un plus de valoare in spatiul administrativ acest lucru, deoarece te invata sa ai grija de bani”, spune Dan Tarcea.

In forul local, consilierul face parte din Comisia de Invatamant-Cultura.

„Imi doresc ca, in Consiliul Local, sa pot lua parte la actul administrativ, pentru a ma asigura ca acesta se desfasoara transparent. Am avut pana acum mai multe amendamente si am fost foarte atent la alocarea banilor publici si la cheltuirea lor. Spre exemplu, nu am fost de acord cu scumpirea biletelor RATUC. Acele argumente, cresterea preturilor la combustibili si marirea inflatiei, nu au avut nimic real la baza. Trebuie mai intai luate masuri economice. Sa fie eficientizata activitatea si abia apoi sa scumpim preturile”, spune consilierul.

In politica a intrat in 2009, cand s-a afiliat Partidului National Liberal. La scurt timp, in 2010, a fost numit vicepresedinte al Organizatiei Municipale a PNL.

A cumparat mai multe terenuri

Daca e sa ne luam dupa declaratia sa de avere, Dan Tarcea este un adevarat latifundiar. Alesul local detine nu mai putin de 16 terenuri. Dintre acestea, opt sunt in intravilan si restul sunt parcele agricole, mare parte situate in Rasca, Salistea si Floresti.

La capitolul „cladiri”, acesta are un apartament de 32 de metri patrati in Floresti si o casa de vacanta in Rasca. Tarcea detine si doua masini, un Fiat 1800 fabricat in 1967 si un VW Golf din 2012, la care se adauga un ATV.

Alesul are si bijuterii in valoare de 40.000 de euro si doua conturi deschise in valoare totala de peste 200.000 de lei.

In 2012, Tarcea a castigat din dividente si salarii 179.113 de lei de la SC Roniv SRL. Sotia lui, Ligia Tarcea, a incasat de la cabinetul individual de avocatura 80.869 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *