Politica

Portret de consilier: Claudia Anastase conduce grupul PSD din forul local

Scris de 382

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani.

Claudia Anastase este liderul consilierilor locali PSD, fiind la al doilea mandat in forul local. A adus cu ea experienta anilor trecuti si spune ca cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o invete consilierii aflati la primul mandat este sa puna pasiune in sustinerea fiecarei cauze, dar nu in ultimul rand sa aiba argument pentru fiecare proiect.

 “Ceea ce imi doresc este sa strang aproape capacitati umane care au pornirea de a lupta. Este dificil sa-i facem pe oamenii valorosi sa se exprime, sa ii scoatem din starea de timorare”, spune aceasta.

A intrat in PSD in anul 2000. “Nu imi place sa critic un sistem si sa nu incerc sa corectez ceva. Daca avem si suflet si minte, reusim sa facem lucrurile sa mearga”, este deviza sa.

Mama a unei fetite de cinci ani, Atena Teodora Anastase, aceasta isi imparte timpul intre proiectele sustinute in forul local si functia de director la Transelectrica Cluj.

In forul local, spune ca s-a luptat intotdeauna pentru proiectele sale. Aminteste reusita de a mentine valoarea taxelor intreprinderilor mici si mijlocii in 2011 la acelasi nivel cu cel din 2010.

“Un proiect de suflet a fost si cel prin care sustineam o fosta sportiva a Clujului care acum nu mai avea posibilitatea sa fie o glorie. A capatat o recunoastere a comunitatii si chiar si un premiu mic, in bani”, isi aminteste aceasta.

“Eu am fost acelasi om ferm, mi-am sustinut proiectele, fie ca a fost primar Sorin Apostu, Radu Moisin sau Emil Boc”.

Are o diploma de licenta in Management in industrie si a terminat Masteratul cu specializarea Management politic. De-a lungul anilor, a lucrat la mai multe institutii publice, printre care Directia de Finante si Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – Cluj si Maramures –, dar meseria sa de baza ramane cea de expert contabil.

Avere: doua masini si doua case

In declaratia de avere, Claudia Anastase arata ca detine un apartament in Cluj-Napoca si o casa de vacanta in comuna Camarasu, dar si doua autoturisme – un Cielo si un Suzuki Vitara. Intre 1990 si 2008, a strans bijuterii in valoare totala de 6.500 de euro.

FOTO: presalocala.comULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 10 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 10 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 16 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 16 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE