Politica

Portret de consilier: Claudia Anastase conduce grupul PSD din forul local

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani.

Claudia Anastase este liderul consilierilor locali PSD, fiind la al doilea mandat in forul local. A adus cu ea experienta anilor trecuti si spune ca cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o invete consilierii aflati la primul mandat este sa puna pasiune in sustinerea fiecarei cauze, dar nu in ultimul rand sa aiba argument pentru fiecare proiect.

 “Ceea ce imi doresc este sa strang aproape capacitati umane care au pornirea de a lupta. Este dificil sa-i facem pe oamenii valorosi sa se exprime, sa ii scoatem din starea de timorare”, spune aceasta.

A intrat in PSD in anul 2000. “Nu imi place sa critic un sistem si sa nu incerc sa corectez ceva. Daca avem si suflet si minte, reusim sa facem lucrurile sa mearga”, este deviza sa.

Mama a unei fetite de cinci ani, Atena Teodora Anastase, aceasta isi imparte timpul intre proiectele sustinute in forul local si functia de director la Transelectrica Cluj.

In forul local, spune ca s-a luptat intotdeauna pentru proiectele sale. Aminteste reusita de a mentine valoarea taxelor intreprinderilor mici si mijlocii in 2011 la acelasi nivel cu cel din 2010.

“Un proiect de suflet a fost si cel prin care sustineam o fosta sportiva a Clujului care acum nu mai avea posibilitatea sa fie o glorie. A capatat o recunoastere a comunitatii si chiar si un premiu mic, in bani”, isi aminteste aceasta.

“Eu am fost acelasi om ferm, mi-am sustinut proiectele, fie ca a fost primar Sorin Apostu, Radu Moisin sau Emil Boc”.

Are o diploma de licenta in Management in industrie si a terminat Masteratul cu specializarea Management politic. De-a lungul anilor, a lucrat la mai multe institutii publice, printre care Directia de Finante si Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – Cluj si Maramures –, dar meseria sa de baza ramane cea de expert contabil.

Avere: doua masini si doua case

In declaratia de avere, Claudia Anastase arata ca detine un apartament in Cluj-Napoca si o casa de vacanta in comuna Camarasu, dar si doua autoturisme – un Cielo si un Suzuki Vitara. Intre 1990 si 2008, a strans bijuterii in valoare totala de 6.500 de euro.

FOTO: presalocala.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *