Din oras

Pornirea semafoarelor din Floresti depinde de marcajele rutiere. Se va putea vira stanga pe strada Cetatii

Cu toate ca semafoarele inteligente ce au costat aproape un milion de lei au fost montate mai bine de o luna in sase puncte din comuna Floresti, nu au fost pornite pana acum. Data la care s-a anuntat pornirea lor a fost 22 decembrie 2015, insa au fost mai multe probleme care au cauzat intarzierile. Acum, spune edilul comunei, pornirea lor depinde de marcajele rutiere care trebuie efectuate in prealabil, lucrari care nu sunt permise de conditiile meteo actuale.

“Un termen estimativ nu as putea sa va dau, se lucreaza la soft, semafoarele sunt puse pe intermitent. Problema cea mare este legata de refacerea marcajelor rutiere, iar vremea nu permite aceste lucrari. Am contactat o firma care poate face lucrari si in conditii mai deosebite de clima, dar la cate grade au fost in aceasta perioada, nu cred ca se poate. Dar cum se inmoaie vremea se si apuca de marcaje, trebuie mutate niste treceri de pietoni. Era termenul de 22 decembrie, dar am avut oarecare problema in ceea ce priveste bransamentele electrice. Au intarziat cei de la Electrica cu aprobarile, dar acum s-a rezolvat problema alimentarii, semafoarele sunt puse sub tensiune. Acum depinde numai de conditiile meteo”, a explicat Horia Sulea, primarul Florestiul.

In ceea ce priveste enigma virajelor la stanga de pe DN 1, edilul a aratat ca pe unele strazi va fi posibila aceasta manevra, in timp ce pe altele vor fi restrictii.

“La intersectia cu strada Cetatii sunt puse doua semafoare pe sensul dinspre Cluj. Acolo in functie de trafic vor fi momente in care se va putea vira la stanga si momente cand nu se va putea vira la stanga, in functie de traficul de pe sensul opus si in functie de traficul de pe strada Cetatii. Viraj la stanga de pe DN1 pe strada Plopilor nu se va putea face decat prin sensul giratoriu. De asemenea, pe strada Poligonului va fi permis virajul doar mijloacelor de transport in comun”, a precizat Sulea.

Acesta a apreciat ca odata cu pornirea sistemului va scadea si numarul accidentelor rutiere in comuna.

“Obiectivul numarul unu este evitarea accidentelor. Anul trecut, din cate retin, au fost 22 de persoane lovite pe trecerile de pietoni din Floresti, din care parca 7 au fost mortale. Aici trebuie intervenit si problema asta trebuie rezolvata in primul rand”, a fost de parere primarul.

Firma Swarco Trafic Romania, din Bucuresti, a castigat licitatia cu suma de 978.895 lei pentru lucrari de executie si servicii de intretinere a unor semafoare rutiere in trei intersectii si in trei treceri pietonale amplasate pe DN1 si servicii de intretinere, plus revizii si interventii la instalatiile de semaforizare din 6 intersectii si treceri pietonale.

Foto: floresti24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *