Din oras

Pontonul pe Someș, cabină telefonică sau loc de socializare?

Pe malul Someșului a fost amenajat un ponton. Echipa Someș Delivery a venit cu inițiativa pentru a încuraja accesul la apă și activitățile pe apă. Astfel, spațiul a fost amenajat în așa fel încât să devină un loc de întâlnire, socializare și relaxare mai aproape de râu. 

Doar că pontonul e destul de putin cunoscut, deocamdată, iar cei care stiu de el il folosesc… ca să socializeze la telefonul mobil.

„Prin asta încercăm să interactionam cu oamenii, cu cei care folosesc malul Somesului, din zonele in care intervenim”, sustine arhitectul  Marius Cătălin Moga.

Pontonul a stârnit diverse reacții din partea clujenilor care au trecut prin zonă, însă valorificarea malului Someșului reprezintă un punct de interes general. 

Primarul Emil Boc a promis ani de-a rândul că râul care traversează orașul va fi valorificat. Cum însă autoritățile locale nu au reușit să finalizeze niciunul dintre demersurile întreprinse în acest sens, membrii echipei Someș Delivery au inițiat o serie de evenimente care doresc să atragă clujenii pe malul Someșului. Cu toate că anul acesta nu au primit bani din partea primăriei, tinerii nu se sau bătuți, iar râul va deveni, în sfârșit, navigabil. 

Inițiativa de amenajare a pontonului este doar prima din numeroasele activități propuse în cadrul evenimentului Someș Delivery, care va avea loc în 17 și 18 iunie. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *