Din oras

Pontonul pe Someș, cabină telefonică sau loc de socializare?

Scris de 138

Pe malul Someșului a fost amenajat un ponton. Echipa Someș Delivery a venit cu inițiativa pentru a încuraja accesul la apă și activitățile pe apă. Astfel, spațiul a fost amenajat în așa fel încât să devină un loc de întâlnire, socializare și relaxare mai aproape de râu. 

Doar că pontonul e destul de putin cunoscut, deocamdată, iar cei care stiu de el il folosesc… ca să socializeze la telefonul mobil.

„Prin asta încercăm să interactionam cu oamenii, cu cei care folosesc malul Somesului, din zonele in care intervenim”, sustine arhitectul  Marius Cătălin Moga.

Pontonul a stârnit diverse reacții din partea clujenilor care au trecut prin zonă, însă valorificarea malului Someșului reprezintă un punct de interes general. 

Primarul Emil Boc a promis ani de-a rândul că râul care traversează orașul va fi valorificat. Cum însă autoritățile locale nu au reușit să finalizeze niciunul dintre demersurile întreprinse în acest sens, membrii echipei Someș Delivery au inițiat o serie de evenimente care doresc să atragă clujenii pe malul Someșului. Cu toate că anul acesta nu au primit bani din partea primăriei, tinerii nu se sau bătuți, iar râul va deveni, în sfârșit, navigabil. 

Inițiativa de amenajare a pontonului este doar prima din numeroasele activități propuse în cadrul evenimentului Someș Delivery, care va avea loc în 17 și 18 iunie. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 10 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 11 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 16 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 16 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE