Justitie

Polițiștii șpăgari de la Florești, trimiși în judecată. Daniela Pop și Ioan Mureșan riscă închisoare pentru luare de mită în formă continuată

Scris de 850

Cei doi polițiști de la Secția Rurală Florești, Daniela Pop și Ioan Mureșan, surprinși în flagrant în timp cee luam mită, au fost trimiși în judecată pe 30 decembrie. Potrivit rechizitoriului, la dosar s-au făcut cercetări penale pentru mită, abuz în serviciu și fals intelectual, în urma cărora reiese că Daniel Pop și agentul șef principal Ioan Mureșan ieșeau pe teren să-și rotunjească veniturile. 

Cei doi polițiști au fost supravegheați din primăvara acestui an și până în prezent. Unele infracțiuni le săvârșea Daniela Pop de capul ei, alte erau efectuate cu complicitatea agentului șef, Ioan Mureșan. 

„La data de 16.10.2021, procurorul de caz a dispus luarea măsura controlului judiciar față de unul dintre agenții de poliție, iar privitor la celălalt agent de poliție, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

În fapt, cei doi agenți de poliție, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit și au acceptat sume de bani cuprinse între 200-500 lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancțiunilor contravenționale și atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor”, arată anchetatorii. 

Inspectoratul General al Poliției Române s-a constituit parte civilă la dosar, pentru prejudiciul provocat de inculpații Daniela Pop și Ioan Mureșan, prin actele de corupție. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 5 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 9 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE