Justitie

Polițiștii locali Traian Julean și Florin Cioban, reținuți pentru 24 de ore, după ce au bătut cu bestialitate un cerșetor

Doi polițiști locali de la Poliția Locală Cluj-Napoca, Traian Julean și Florin Cioban, au fost reținuți, astăzi, pentru 24 de ore. Ei se fac vinovați de agresarea unui bătrân cerșetor. Fapta a avut loc anul trecut. Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și vătămare gravă. În cursul zilei de mâine, procurorul de caz va lua și alte măsuri judiciare, informează Foaia Transilvană.

Șefii Poliției Locale Cluj au declarat că au auzit despre aceaste rețineri dar nu au alte informații oficiale.

Principala probă a acuzării este o filmare video pe care Foaia Transilvană a prezenat-o în cadrul articolului cu cerșetorul bătut de agentul Julean. Cei doi l-au filmat pe bătrânul cerșetor în timp ce îi dădeau suma de 500 de lei pentru a renunța la orice acuzație. Fapta a avut loc în vara anului 2020, dar până în prezent polițiștii de la Secția 1 de Poliție Cluj au mușamalizat din greu acest dosar.

Abia după ce Foaia Transilvană a prezentat filmarea, lucrurile au început să se miște cu celeritate.

Unul dintre ei, agresorul, i-a dat suma de 500 de lei.

Infracțiunea de purtare abuzivă se referă la fapta comisă de o persoană aflată în exercitarea unor atribuții publice, cu închisoare de până la nouă luni. În plus, infracțiunea de vătămare gravă, vorbind aici de o dublă fractură de braț, doi dinți pierduți și o luxație severă de umăr, este o faptă pe care Codul Penal o pedepsește mai grav.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *