In vizor

Polițiștii Locali ar putea primi spor COVID de 2000 de lei pe lună, recompensa pentru că ”îi vânează” pe clujenii fără mască

Un proiect de lege depus în Parlament prevede ca și Polițiștii Local să intre în categoria celor care beneficiază de spor pentru că sunt implicați în lupta împotriva virusului COVID-19. Parlamentarii par dispuși să voteze orice mărire atât timp cât i-ar ajuta să obțină voturi la alegerile din decembrie, chiar dacă nu există fonduri pentru a susține asemenea inițiative legislative. 

„Se aproba acordarea unui stimulent de risc in cuantum de 2.000 lei, pe luna, pentru functionarii publici cu functie specifica de politist local din cadrul Politiei Locale, si a 1.000 lei, pe luna, pentru functionarii publici cu functii generale si personal contractual din cadrul Politiei Locale, pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta, din fondul de salarii al unitatii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri intre unitati ale administrafiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinatie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, prevede propunerea de lege.

Polițiștii Locali din Cluj-Napoca deja au salarii foarte mari, mai mari decât cele de la Poliția Națională, și tot ei sunt propuși pentru sporuri. Probabil este modul în care vor să îi recompenseze pe Polițiștii Locali pentru banii care îi aduc la buget din amenzi, uneori chiar abuzive, aceasta fiind principala lor preocupare. Mai ales acum de când au primit sarcina de a-i amenda pe toți cei care nu poartă mască, polițiștii locali pot să își arate din nou mușchii și să colecteze bani din amenzi. De altfel, a fost demonstrat că aceștia au o normă de amenzi pe care trebuie să o atingă.

De asemenea, Ziar de Cluj a atras atenția în nenumărate rânduri despre faptul că acești polițiști locali încalcă legea sub protecția uniformei. Ei ajung să încalce aceleași reguli pentru care clujenii de rând sunt amendați. Nu putem decât să ne imaginăm cum vor fi stimulați să îi vâneze pe clujenii fără mască dacă vor primi un spor de 2000 de lei.

Citește și:

Lupul, paznic cu chitanțierul la oi – Poliția Locală parchează pe interzis în fața propriei instituții, în Centrul Clujului

Cuantumul sporului oferit polițiștilor locali este la același nivel cu cel oferit profesorilor și doar cu puțin mai mic decât cel oferi medicilor. Ori nu se poate face comparație între munca și responsabilitatea unui profesor și medic și cea a unui polițist local. Aceștia vor primi 2000 de lei, echiavalentul unui salariu pentru mulți clujeni, cei care au reușit să își păstreze locurile de muncă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *