In vizor

Polițiștii clujeni ”îi vor vâna” pe petrecăreții de la CABANE și pensiuni din noaptea de REVELION

Scris de 515

Prefectul Mircea Abrudean a atras atenția asupra faptului că în perioada Sărbătorilor de iarnă, inclusiv în noapte de Revelion, forțele de ordine se vor afla în tot județul pentru a verifica dacă sunt repectate măsurile de protecție de către cei care au închiriat cabane sau sunt cazați la pensiuni.

”Trebuie să avem o reținere și să fim mai responsabili. Am comunicat colegilor de la Poliție să facă o campanie de informare către structurile de primire turiști, hoteluri, cabane. Acei proprietari vor lua la cunoștină că trebuie să le impună niște reguli celor care închiriază cabanele. Noi vom fi prezenți peste tot în județ și vom intra inclusiv în structurile de primire turistică pentru a verifica dacă se respectă regulile. Nu putem avea un focar după sărbători. Discutăm, și toată lumea vrea, să înceapă școlile. Toată lumea vrea să se reia activitățile din horeca. Dacă nu putem să fim responsabili atunci când este cazul nu putem să avem așteptări”, a declarat Mircea Abrudean.

Prefectul recunoaște că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri după sărbători, însă speră că nu va exista o explozie a cazurilor care să necesite luarea unor măsuri mai dure sau chiar o carantină la nivel național.

”Depinde de modul în care ne vom comporta. O carantină nu este de dorit, cifrele nu ar duce la această ipoteză, dar orice este posibil. Este extrem de important ca fiecare dintre noi să facem tot ce este posibil să ne ajutăm. Mă aștept să avem o ușoară creștere, sper să nu fie o explozie de cazuri. Nu cred că se va ajunge acolo. Observăm că oamenii sunt mai responsabili, tot mai mulți înțeleg că trebuie să fie responsabili. Sancțiunile au scăzut de la 500 pe zi la 150-200 pe zi. Să fim rezervați, să ne limităm la strictul necesar, să ne întâlnim cu familia în cercuri mai restrânse, nu cu familia extinsă, cu prietenii, cu mesele de zeci de oameni. Nu putem să ne manifestăm ca înainte. Dacă avem simptome să stăm acasă să nu mergem și la alții”, potrivit lui Abrudean.

Abrudean reamintește că cea mai mare problemă apare în situațiile când copiii ajung să își îmbolnăvească părinții, aflați într-o grupă de risc, prin participarea la o petrecere unde exiastă un risc crescut de infectare.

”Cel mai grav lucru de care trebuie să ținem cont cu toții, că vorbim de magazine sau petreceri, nu e legat neapărat de noi ci de persoanele vulnerabile din jurul nostru. Dacă eu merg la o petrecere de Revelion și avem o persoană pozitiv cu siguranță va genera un focar pentru că nu discutăm de nicio măsură de protecție. În momentul în care merg la părinții mei care pot avea multiple comorbidități, le dau virusul și ajungem la situații extrem de triste. Au fost foarte multe situații în care copiii și-au infectat părinții și părinții au murit”, atrage atenția prefectulULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE