Eveniment

Polițiștii clujeni au deschis o anchetă în cazul bărbatului care a fost strivit de un mal de pământ în localitatea Pădureni

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului de 43 de ani care a decedat ieri în localitatea Pădureni. Din primele informații, se pare că pe șantier nu au fost luate măsurile legale de securitate și sănătate în muncă.

„În urma activităților specifice, persoana a fost extrasă și eliberată de sub malul de pământ . Polițiștii au stabilit identitatea acestuia, respectiv un bărbat de 43 de ani, din comuna Cuzdrioara, echipajele medicale constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne vitale.  Trupul bărbatului a fost transportat la Institul de Medicina Legală Cluj-Napoca, în vederea efectuării necropsiei. Pentru asigurarea cadrului legal, necesar verificărilor, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.”, a transmis IPJ Cluj.

Un bărbat de 43 de ani a fost găsit, joi, sub un mal de pământ în localitatea Pădureni, județul Cluj. În ciuda eforturilor pompierilor, bărbatul a decedat

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit pentru a extrage un bărbat care a fost surprins sub un mal al unui șanț adânc de patru metri. Apelul de urgență a fost dat în jurul orei 15:41, iar incidentul s-a petrecut în localitatea Pădureni, comuna Tritenii de Jos. Pompierii au mobilizat pentru această misiune o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, precum și containerul multirisc. Odată ajunși la fața locului, colegii au găsit un bărbat acoperit în totalitate de pământ.

Imediat s-a lucrat pentru asigurarea zonei, folosindu-se cilindri și plăci de schele pentru stabilizare, alături de echipamentele specifice din dotarea autospecialei. De asemenea, a fost pus la dispoziție un buldoexcavator. În situația de față, o dificultate a reprezentat-o spațiul de manevră limitat. După eforturi susținute, pompierii au reușit să elibereze parțial persoana, care prezenta rigiditate cadaverică. În cele din urmă, medicii de la SAJ, sosiți în sprijin, au constatat decesul bărbatului de aproximativ 40 de ani. Operațiunea de extragere s-a încheiat după trei ore și jumătate”, a transmis ISU Cluj.

„În urma activităților specifice, persoana a fost extrasă și eliberată de sub malul de pământ . Polițiștii au stabilit identitatea acestuia, respectiv un bărbat de 43 de ani, din comuna Cuzdrioara, echipajele medicale constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne vitale.

Trupul bărbatului a fost transportat la Institul de Medicina Legală Cluj-Napoca, în vederea efectuării necropsiei. Pentru asigurarea cadrului legal, necesar verificărilor, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat IPJ Cluj.