In vizor

Polițiști clujeni, chemați la audieri la sediul IPJ Cluj după cheful de la GILĂU

Scris de 6,947

În urmă cu trei săptămâni Ziar de Cluj publica un material însoțit de o filmare în care apar mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Aceștia se aflau în localul New Life din Gilău și se chefuiau cu un infractor condamnat pentru ultraj, care se ocupă și de exploatarea, transportul și depozitarea masei lemnoase. 

La scurt timp după, cei de la IPJ Cluj ne-au trimis o informare prin care susțineau că nu știau de cele întâmplate la Gilău (deși sursele Ziar de Cluj susțin că exista deja o anchetă la unul dintre departamentele instituției și un dosar penal la DGA Cluj), dar că s-au sesizat din oficiu. 

Zilele trecute, la Biroul de Control INTERN al IPJ Cluj, au fost chemați mai mulți polițiști care apar pe înregistrarea respectivă. Mai mult, Ilea Rareș, cel care se întrecea în dedicații cu polițiștii de la chef, este condamnat pentru ultraj, după ce l-a amenințat pe un alt șef de post care i-a confiscat o mașină ce transporta lemne ilegal. 

Despre cine este vorba? Haideți să ne amintim personajele. 

 

Protagonistul filmărilor, Ilea Rareș este un condamnat penal pentru ultraj. În 2017, șeful de post din Măguri, Vasile Pleșa a confiscat un transport de lemn de-al acestuia, camionul fiind condus însuși de soția sa Daria Ilea. În urma acțiunii derulată de Vasile Pleșa, Rareș Ilea a început o serie de atacuri la adresa șefului de post din Măguri, inclusiv o ”vizită” la poarta acestuia împreună cu mai mulți indivizi puși pe ”răzbunare”. Polițistul s-a adresat IPJ-ului și într-un final, după ce a formulat plângerea penală, anchetatorii l-au trimis în  judecată pe Ilea pentru ultraj. Instanța de fond l-a condamnat la închisoare și la plata unor sume de bani cu titlu de daune. 

 

Daniel Neag apare și el în filmarea de mai jos, îmbrăcat într-o geacă roșie și distrându-se pe măsură cu dedicații muzicale la adresa lui Ilea. Neag este subofițer la Jandarmeria Montană și potrivit fișei postului se ocupă cu protecția fondului silvic.

Ion Arion, prezent și el la cheful cu pricina. Când nu se distrează pe dedicațiile date de Ilea Rareș, Arion ocupă poziția de șef al Poliției Gilău, localitatea unde stau soții Ilea.

Tot în imagini apar și doi agenți de la Biroul Combatere Infracțiuni Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPj Cluj, respectiv la masa din spatele lui Ilea: agenții Nagy Sebastian și Marcel Petruța. Publicația Cotidianul vorbea despre acest eveniment și semnala cât de moral e ca un „poliţist la Serviciul Ordine Publică, Biroul Combatere Infracţiuni Silvice, să bei bine mersi la o chermeză a unui personaj care e cunoscut pe 5 munţi ca fiind traficant de lemne şi care are o puzderie de sancţiuni pe linie infracţională în acest domeniu”, făcând referire la Ilea Rareș. 

Potrivit celor de la IPJ Cluj, investigațiile pe marginea subiectului sunt aproape de final. Există două posibilități de soluționare a anchetei. Prima ar însemna de la un avertisment verbal/mustrare scrisă la raport și suspendare pe o perioadă determinată. Cea de-a doua se poate raporta la un aspect foarte important: cheful infractorilor și al polițiștilor din zonă a avut loc în martie 2018, iar potrivit normelor aplicate de Biroul Control Intern orice incident incompatibil cu conduita polițiștilor, întâmplat cu mai bine de 12 luni în urmă, poate fi cu ușurință îngropat. 

Mai mult, Daniel Neag, subofițerul de la Jandarmeria Montană, cel care striga în gura mare și plătea la lăutari dedicații pentru Ilea Rareș, potrivit IJJ Cluj nu a fost sancționat disciplinar niciodată. 

Citește și:

 VIDEO: Să mă feresc de GARDĂ nu mai vreau, varianta GILĂU. Protectorii legii se întrec în dedicații cu transportatorii de lemne: fărăăăăăă număăăăăăr!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Justitie
  La o săptămână de la evenimente, procurorii cer arestarea preventivă pentru bătăușii de la localul ”Sare-n Bucate”. Între timp, ”bombardierii” au cam dispărut
 • Acum 17 hours Politica
  EXCLUSIVITATE! ”COCOȘIA” SE PLĂTEȘTE: S-a votat la Bistrița – și la fel se va vota în zilele urmatoare și în celelalte consilii județene, scoaterea Clujului din asocierea legată de cloud-ul regional
 • Acum 18 hours Politica
  ȚINTA celor doi ”Dottore” de la PNL e libertatea de manifestare și cea de exprimare. Bode insistă pe ”un răspuns mai ferm al statului”, mai ales că ”faptele comise în public au fost precedate de fapte de instigare publică prin folosirea unor platforme sociale”
 • Acum 19 hours Politica
  S-a urnit și societatea civilă. Ziar de Cluj atrăgea atenția marți că nord-coreenii Bode și Ciucă vor să bage la închisoare pe oricine-i contestă. Că PSD a devenit mai frecventabil ca PNL
 • Acum 19 hours Eveniment
  SUPĂRAT CA VĂCARUL PE SAT. În timp ce sindicaliştii din sănătatea clujeană protestează în fața Guvernului, Alin Tişe ar închide accesul bolnavilor din judeţele limitrofe la spitalele din Cluj
 • Acum 20 hours In vizor
  MERSUL PITICULUI: Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație
 • Acum 21 hours In vizor
  Fanii “Șepcilor roșii” au criticat dur conducerea Consiliului Județean pentru starea deplorabilă a gazonului și a stadionului Cluj Arena
 • Acum 23 hours Jos palaria
  RESPECT pentru optimismul civicilor Clujului! În încercarea de a pune o ordine în colectarea deşeurilor din “Oraşul Comoară”, au înfiinţat un grup de dezbateri. Succes, deşi ştim că nu prea au cu cine. Ne referim la autorităţi
 • Acum 23 hours Eveniment
  Clujul acordă sprijin Turciei
 • Acum 23 hours Straineze
  PREŞUL LUI PUTIN ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, UNGARIA, râde de “diplomaţia” de “tip chelner” a României: “Cu ce vă putem servi”. Uite cine s-a găsit să vorbească!
 • Acum 1 day In vizor
  BOALA GREA A ”DOTTORILOR”: IMPOSTURA NAȘTE AUTORITARISM ȘI RĂZBUNARE. Ciucă și Bode au inițiat o lege care prevede doar închisoarea pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Orice protest va putea fi declarat tulburarea ordinii publice în viziunea acestor, chipurile, liberali
 • Acum 2 days Politica
  PSD îl acuză pe Rareș Bogdan de dezinformare pe subiectul OMV
 • Acum 2 days Rautacisme
  DIN ÎNTÂMPLARE nora inexistentului și inutilului ”sitimanajăr” Șurubaru este angajata Eco Garden și tot din coincidență soțul inspectorului școlar șef, Marinela Marc, este angajat la Supercom. Tot coincidență este și faptul că aceste firme sunt în pita banului public
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE