Politica

Politicienii ungari dezgroapă stafia lui Corneliu Vadim Tudor și ameninţă că Ungaria va lua "măsuri ferme" în cazul unor atacuri asupra liderilor maghiari din România

Comform Agerpres (de unde am luat și fotografia), Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat într-un interviu difuzat duminică de postul de radio Kossuth că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali din România și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri „menite să intimideze”, potrivit MTI.

Au intrat în an electoral și politicienii maghiari așa că încep să-și calibreze discursul pe “înțelesul” asistaților lor mintal, care nu sunt cu nimic mai prejos de ai noștri atunci când vine vorba despre naționalism de joasă speță.

În interviu, Semjen s-a referit la situația cetățenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia și Ucraina și a spus că până la finalul mandatului actualului Executiv, Ungaria va acorda cetățenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare și că niciun Guvern nu a cheltuit mai mult pentru a-i ajuta pe aceștia să își păstreze identitatea lingvistică și culturală.

Cu privire la situația minorității maghiare din România, vicepremierul Zsolt Semjen a spus că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri „menite să intimideze”. El a mai spus că lupta împotriva corupției este importantă, dar că este „absurd” că lideri maghiari au fost acuzați de fapte de corupție „pe baze evident false”

Care or fi fiind atacurile împotriva școlilor maghiare ar trebui să în întrebăm pe Gheorghe Funar, sau pe Corneliu Vadim Tudor. Dar stai, unul e mort, celălalt cu mințileduse la cuceririle celor două Americi de către daci, cei mai viteji dintre traci (și habar nu avem care-I unul și cine-i celălalt).

Despre rezultatul alegerilor legislative de luna trecută, Semjen a bătut șaua să priceapă mârșoaga PSD, declarând că este o chestiune de interes național pentru Ungaria ca UDMR să facă parte din Parlamentul României și că rezultatul obținut de partid la scrutinul din decembrie 2016 este „foarte bun”. Așa că, luați-i la givernare, domnule Dragnea, stricați-le proștilor din Ungaria campania electorală demnă de secolul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *