Analiza

Politicienii Clujului, campioni la Centura Metropolitană lipsă

Scris de 428

În loc să-și vadă de cele promise prin campaniile electorale, politicienii clujeni devin campioni la aruncat pisica moartă în curtea vecinului de partid. La fel este și cu Centura metropolitană, o investiție pe care însuși Nicolae Ceaușescu o anunța acum vreo 50 de ani și care, de atunci, periodic, revine în promisiunile politicienilor ca un panaceu universal împotriva traficului de mizerie din municipiul Cluj-Napoca. Lipsa Centurii este de vină pentru trafic nu lipsa lor de viziune și modul în care și-au servit clientala cu autorizații de construcții în cele mai aiuristice locuri, fără să ceară vreun studiu de trafic. Când finul Alin Tișe balegă un bloc turn de birouri în spatele Pieței Agroalimentare, pe cea mai îngustă arteră posibilă, și-și mai permite și aroganța de a construi, ilegal, două etaje în plus (fără să fie taxat), despre ce mai are obraz să ne vorbească nașul Emil Boc?

La Cluj-Napoca s-a construit sălbatic, mult, prost și fără viziune. Rezultatul este blocajul rutier de care ne lovim zilnic. Vinovatul principal este cel care a administrat urbea în ultimii 14 ani, degeaba se spală pe mâini.

În ceea ce privește această Centură Metropolitană, luați de citiți (împrospătați-vă memoria) cum Emil Boc a pus carul înaintea boilor pe care i-a pus să semneze un Protocol nițel ilegal cu privire la realizarea acesteia. Pe scurt, fără aviz de la Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Emil Boc a semnat un Protocol ilegal pe baza căruia s-a apucat să liciteze studii de prefezabilitate în valoare de 4 milioane de euro, numai bune de ascuns apoi într-un sertar (ca atâtea alele).

CITEȘTE:  Când nu are timp, Emil Boc îşi trimite angajaţii să îi laude realizările. Ovidiu Cîmpean: “Lobby-ul făcut de către domnul primar Emil Boc a introdus centura metropolitană în Masterplanul general de transport”

Simțind că este rost de nițel scandal politic, deputatul PSD Marius Sorin Bota (da, da, cel care este strâns legat de eșecul Autostrăzii Transilvania și de țeapa pe care România a luat-o sub Guvernarea Năstase de la Bechtel), a solicitat conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lămuriri cu privire la “stadiul proiectului de investiții – Centura de Est a Clujului – și racordul acesteia la Autostrada Transilvania A3, precum și pentru proiectul – Centura de Nord a Clujului – a cărui studiu de fezabilitate a fost predat spre realizare municipalității locale încă din 2017”.

An la începutul căruia Emil Boc trimitea epistole către cei 14 parlamentari clujeni pe care-I chema să susțină acest proiect în valoare estimată de 126 de milioane de euro.

“Este important ca în acest an să înceapă şi să se finalizeze studiile de fezabilitate pentru centura metropolitană”.

CITEȘTE:  Emil Boc își pregătește încă de pe acum scuza perfectă pentru proiectele ratate ale Clujului de peste 4 ani: le-am cerut ajutorul, dar parlamentarii nu m-au sprijinit!

Boc a revenit în primăvară, atacând activitatea partidului la guvernare.

CITEȘTE: Și-a amintit Emil Boc că este în Opoziție: Faptul că Guvernul Grindeanu nu dă bani pentru centura metropolitană este o „sfidare fără precedent”

CITEȘTE: Proiecte mari din județul Cluj, omise din bugetul național. Alocările pentru transport în Regiunea Nord-Vest arată ridicol

CITEȘTE:  Scrisorile lui Boc către Guvern. Fostul premier chiar crede că dacă cere bani cu celeritate îl bagă cineva în seamă? Uită cum e relația Putere – Opoziție?

“După doi ani de aşteptare, fără sprijinul parlamentarilor PSD, care au dormit, am reuşit să deblocăm proiectul şi să îl luăm în sarcina primăriei. Anul acesta nu trebuie alocări pentru centură, că plăteşte primăria pentru studiul de fezabilitate. După 2020, când va fi gata documentaţia, atunci este important să se prindă banii pentru execuţia lucrărilor, sume care există de la Uniunea Europeană. Toată ziua sunt cu scrisori deschise, dar fără rezultat”, declara, războinic, Boc, din spatele unui microfon prietenos.

După care ne anunța, războinic, că se va duce la Palatul Victoria și-l va convinge pe premierul Tudose (da, a existat și acest premier) să dea banii pentru a realiza Centura Metropolitană. Cea a cărei sarcină de execuție și-a asumat-o el și cu Alin Tișe ca autorități publice locale prin semnarea unui protocol cu Ministerul Sănătății. Protocol care privește investiția în Spitalul Regional de Urgență. Acela promis prin 2011 și încă nerealizat.

Deci Sorin Bota se întreabă întrebări cu răspunsul gata răspuns. Dar o face, exact ca și Emil Boc, pe banii noștri, mimând munca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 9 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 10 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 11 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 13 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 13 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 14 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE