Analiza

Politicienii Clujului, campioni la Centura Metropolitană lipsă

Scris de 428

În loc să-și vadă de cele promise prin campaniile electorale, politicienii clujeni devin campioni la aruncat pisica moartă în curtea vecinului de partid. La fel este și cu Centura metropolitană, o investiție pe care însuși Nicolae Ceaușescu o anunța acum vreo 50 de ani și care, de atunci, periodic, revine în promisiunile politicienilor ca un panaceu universal împotriva traficului de mizerie din municipiul Cluj-Napoca. Lipsa Centurii este de vină pentru trafic nu lipsa lor de viziune și modul în care și-au servit clientala cu autorizații de construcții în cele mai aiuristice locuri, fără să ceară vreun studiu de trafic. Când finul Alin Tișe balegă un bloc turn de birouri în spatele Pieței Agroalimentare, pe cea mai îngustă arteră posibilă, și-și mai permite și aroganța de a construi, ilegal, două etaje în plus (fără să fie taxat), despre ce mai are obraz să ne vorbească nașul Emil Boc?

La Cluj-Napoca s-a construit sălbatic, mult, prost și fără viziune. Rezultatul este blocajul rutier de care ne lovim zilnic. Vinovatul principal este cel care a administrat urbea în ultimii 14 ani, degeaba se spală pe mâini.

În ceea ce privește această Centură Metropolitană, luați de citiți (împrospătați-vă memoria) cum Emil Boc a pus carul înaintea boilor pe care i-a pus să semneze un Protocol nițel ilegal cu privire la realizarea acesteia. Pe scurt, fără aviz de la Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Emil Boc a semnat un Protocol ilegal pe baza căruia s-a apucat să liciteze studii de prefezabilitate în valoare de 4 milioane de euro, numai bune de ascuns apoi într-un sertar (ca atâtea alele).

CITEȘTE:  Când nu are timp, Emil Boc îşi trimite angajaţii să îi laude realizările. Ovidiu Cîmpean: “Lobby-ul făcut de către domnul primar Emil Boc a introdus centura metropolitană în Masterplanul general de transport”

Simțind că este rost de nițel scandal politic, deputatul PSD Marius Sorin Bota (da, da, cel care este strâns legat de eșecul Autostrăzii Transilvania și de țeapa pe care România a luat-o sub Guvernarea Năstase de la Bechtel), a solicitat conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lămuriri cu privire la “stadiul proiectului de investiții – Centura de Est a Clujului – și racordul acesteia la Autostrada Transilvania A3, precum și pentru proiectul – Centura de Nord a Clujului – a cărui studiu de fezabilitate a fost predat spre realizare municipalității locale încă din 2017”.

An la începutul căruia Emil Boc trimitea epistole către cei 14 parlamentari clujeni pe care-I chema să susțină acest proiect în valoare estimată de 126 de milioane de euro.

“Este important ca în acest an să înceapă şi să se finalizeze studiile de fezabilitate pentru centura metropolitană”.

CITEȘTE:  Emil Boc își pregătește încă de pe acum scuza perfectă pentru proiectele ratate ale Clujului de peste 4 ani: le-am cerut ajutorul, dar parlamentarii nu m-au sprijinit!

Boc a revenit în primăvară, atacând activitatea partidului la guvernare.

CITEȘTE: Și-a amintit Emil Boc că este în Opoziție: Faptul că Guvernul Grindeanu nu dă bani pentru centura metropolitană este o „sfidare fără precedent”

CITEȘTE: Proiecte mari din județul Cluj, omise din bugetul național. Alocările pentru transport în Regiunea Nord-Vest arată ridicol

CITEȘTE:  Scrisorile lui Boc către Guvern. Fostul premier chiar crede că dacă cere bani cu celeritate îl bagă cineva în seamă? Uită cum e relația Putere – Opoziție?

“După doi ani de aşteptare, fără sprijinul parlamentarilor PSD, care au dormit, am reuşit să deblocăm proiectul şi să îl luăm în sarcina primăriei. Anul acesta nu trebuie alocări pentru centură, că plăteşte primăria pentru studiul de fezabilitate. După 2020, când va fi gata documentaţia, atunci este important să se prindă banii pentru execuţia lucrărilor, sume care există de la Uniunea Europeană. Toată ziua sunt cu scrisori deschise, dar fără rezultat”, declara, războinic, Boc, din spatele unui microfon prietenos.

După care ne anunța, războinic, că se va duce la Palatul Victoria și-l va convinge pe premierul Tudose (da, a existat și acest premier) să dea banii pentru a realiza Centura Metropolitană. Cea a cărei sarcină de execuție și-a asumat-o el și cu Alin Tișe ca autorități publice locale prin semnarea unui protocol cu Ministerul Sănătății. Protocol care privește investiția în Spitalul Regional de Urgență. Acela promis prin 2011 și încă nerealizat.

Deci Sorin Bota se întreabă întrebări cu răspunsul gata răspuns. Dar o face, exact ca și Emil Boc, pe banii noștri, mimând munca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  RUȘINE, BĂ, CIUCĂ! Escrocheria EUROCOMUNICARE continuă și sub mandatul premierului cu grade și doctorat plagiat. Ciucă a numit-o pe Alina Bârgăoanu pentru un nou mandat la Consiliul de Administrație al Institutului European
 • Acum 2 hours In vizor
  Bode, entuziasmat de o investiţie falimentară: „Felicitări Elena Udrea!”
 • Acum 3 hours Politica
  Ministrul Vasile Dîncu merge la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Pe lângă miniștrii Apărării din UE participă Secretarul general al NATO și ministrul ucrainean Oleksii Reznikov
 • Acum 3 hours Straineze
  SLUGA LUI PUTIN ÎN UE, Viktor Orban, bagă discurs cu ceardaș și kazaciok: ”Vestul vrea să înlocuiască copiii creştini pe cale de dispariţie cu migranţi din alte civilizaţii”
 • Acum 4 hours Din oras
  Urmărire ca în filme pe străzile din Cluj-Napoca. Un șofer a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor
 • Acum 11 hours Editorial
  U Cluj + CFR Cluj = Niciodată. Alin Tișe visează visul erotic al lui Ucu Rus și își semnează singur ieșirea din Istoria Clujului
 • Acum 17 hours Cooltura
  Filmul „Insula Muzicii”, un lungmetraj independent filmat și la Cluj, poate fi urmărit în aceste zile în cinematografe
 • Acum 18 hours Din oras
  Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»
 • Acum 18 hours Sport
  Doi jurnalisti clujeni condamna mesajul ciudat al lui Tise despre unificarea U si CFR
 • Acum 19 hours In vizor
  CUM NE-A CURENTAT STATUL: Scumpirea energiei a umflat conturile Hidroelectrica. Cu vânzări în scădere drastică, compania deținută de statul român anunță rezultate financiare record
 • Acum 19 hours Jos palaria
  Un exemplu pentru alte primării: La un an de la încheierea lucrărilor de reabilitare, Cetatea Bologa arată impecabil – FOTO
 • Acum 20 hours Din oras
  Dalele de granit încep să se distrugă, la 2 ani după modernizarea străzilor Emile Zola și Sextil Pușcariu
 • Acum 20 hours General
  SĂPTĂMÂNA ŞI DEMISIA: Dacian Cioloș își pregătește autodebarcarea din USR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE