Justitie

Poliția va trebui să dea cu subsemnatul de ce nu a acționat la timp în cazul dublei crime din Baciu de anul trecut. Avocata Laura Chiorean a cerut STS să scoată la lumină lista cu apelurile date la 112 – VIDEO

Avocata Laura Chiorean reprezintă în justiție părțile vătămate în crima dublă petrecută anul trecut în luna august în Baciu, când un tânăr și-a omorât mama și bunica. Avocata spune că există informații care ar arăta că autoritățile statului nu au intervenit la timp, drept urmare, drept urmare ea s-a îndreptat acum împotriva lor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Focus, realizate de Andrei Mareș.

În cadrul acesteia, avocata a dat câteva detalii și a spus că cerut Serviciului de Telecomunicații Speciale să îi comunice timpul scurs între primul apel la 112 și momentul în care organele de poliție au ajuns la casa femeilor.

Al Shamali Omar Jamal, bărbatul acuzat de dublă crimă, în vârstă de 33 de ani, nu ar fi fost la primul incident. Victimele aveau mai multe ordine de protecție, iar în mod normal acestea trebuiau să fie protejate de către polițiști. „Era unul dintre cazurile care trebuiau monitorizate și în care reacția organelor de Poliție ar fi trebuit să fie rapidă”, a mai adăugat avocata.

În acest moment, „cazul este pe rol și se cercetează lipsa de implicare reclamată de urmașii victimelor din punctul de vedere al protecției pe care statul trebuia să o acorde celor două victime”, a mai declarat Laura Elena Chiorean.

Vezi aici înregistrarea: