In vizor

Poliția s-a sesizat în urma articolelor publicate de Ziar de Cluj și și-a intensificat acțiunile în cartierul Iris pentru prevenirea faptelor antisociale

Ziar de Cluj a prezentat, prin intermediul mai multor materiale, situația scandaloasă a romilor de pe Bulevardul Muncii, de pe strada Voineasa, de la intersecția străzii Gării cu Oașului și de pe strada Stephenson, care, de ani de zile, întrețin în cartierul Iris o atmosferă insalubră, de insecuritate, prin mizeria pe care o produc pe stradă, prin scandalurile pe care le provoacă, prin faptele antisociale, prin infracțiunile de care se plâng vecinii. Romii de pe Bulevardul Muncii cresc și herghelii de cai, pe care îi maltratează, sunt acuzați de către vecinii lor că fură cu căruțele și că perturbă traficul rutier. 

În urma materialelor publicate de Ziar de Cluj, Poliția municipiului Cluj-Napoca s-a sesizat, începând urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate animalelor. De asemenea, tot la sesizarea noastră, Poliția mai investighează și împrejurările în care s-a produs avarierea unui autoturism parcat vizavi de locuința romilor de pe strada Voineasa, care ar fi putut fi implicat într-un accident. Așteptăm ca și Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin serviciul de Control Urbanism și Disciplina în Construcții, să cerceteze legalitatea construirii locuințelor romilor, vecinii acestora reclamând că romii nu au acte pe casă, că și-au încropit maghernițe fără autorizație de construcție, aciuându-se astfel în zonă zeci de indivi certați cu legea.

După cum ne informează Poliția municipiului Cluj-Napoca, Secția 7 Poliție, numai în anul 2016 au fost înregistrate 7 dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni de furt pe Bulevardul Muncii:

„De asemenea, în perioada și zona menționată, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale. Majoritatea se referă la nerespectări ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și a O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Zona menționată este inclusă în itinerariul de patrulare al poliției, iar acțiunile vor fi intensificate pentru prevenirea faptelor antisociale. La nivelul unității de poliție competente teritorial au fost întocmite planuri de acțiune, în baza cărora se acționează în sistem integrat împreună cu celelalte instituții abilitate în acest domeniu  (Jandarmerie, Poliție Locală, Direcție Sanitar Veterinară etc.). 

 În urma publicării articolului „În Clujul de 5 stele, un cal înhămat la o căruță e bătut cu bestialitate. Ziar de Cluj a anunțat ANSVSA”, organele de poliție s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosarul penal cu nr.166/P/60511/2017, în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate animalelor, faptă prevăzută de Legea nr.9/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.

Referitor la autoturismul care apare în imagini, vă comunicăm că a fost identificat proprietarul, urmând a stabili împrejurările în care s-a produs avarierea acestuia. 

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa instituţiei”, ne-a transmis Poliția Municipiului Cluj-Napoca.

Sperăm ca, în cele din urmă, și cu ajutorul presei și al cetățenilor, organele abilitate ale statului să rezolve această problemă care trenează de prea mult timp, acest focar de infracționalitate care are repercusiuni asupra întregului oraș, nu doar asupra cartierului Iris.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *