Rautacisme

Poliția locală îl amendează pe un clujean pentru o mașină care nu-i aparține. Polițistul face prostia, apoi nu o repară, îl lasă pe clujean să se zbată în instanță. Pe banii cui, Bonțidene?

Scris de 1,735

De povești cu proști în legătură cu polițiștii locali ai municipiului Cluj-Napoca, conduși de pensionarul de lux Marcel Bonțidean, pe o sinecură extrem de bine plătită, ne este plin ziarul.

Și, totuși, acești harnici gardieni ai panseluțelor mai comit câte un tembelism de să ne uimească.

Luna aceasta l-au amendat pe un clujean pentru un autoturism care nu-i aparține.

“CJ04MAK – nu a fost și nu este proprietatea mea!

PV nu se mai poate anula decât în instanță.

Am atașat PV, răspunsul de la Primărie în urma sesizării, discutat și cu Bonțidean, dar nu se poate rezolva” – ne-a scris domnul Lucian Marginean.

Deci, derulare film, să putem analiza situația: un prostovan de-al lui Bonțidean vede o mașină parcată aiurea pe Splaiul Independenței. Se uită în dreapta, se uită în stânga, vede că nu e Untold și nici vreo altă manifestare organizată de Emiluș Boc, la care, de obicei, se parchează aiurea pe Splaiul Independenței, fără să se intervină, așa că scoate aparatul foto din dotare și face o poză.

Apoi se duce la sediu să identifice la baza de date cine este contravenientul, să-l poată amenda.

Până aici nimic deosebit, dar de aici în colo intrăm direct în bancuri cu milițieni – din aceia care nu știu cum se scrie Dostoievski, așa că târăsc cadavrul calului pe strada Pata, să poată completa procesul verbal.

Prostanul lui Bonțidean introduce cu degetul prea gros și nu prea inteligent datele de pe poză în baza de date. În loc de un L la finalul șirului de cifre, introduce un K – în fond tastele sunt una lângă cealaltă pe tastatură. Nu verifică, să fie corect, în fond nu pentru aia este plătit, pentru corectitudine, ci pentru vigilență și reacție rapidă (să trăiți!). Așa că, contravenientul, în loc să fie un oarecare domn Măcicășanu (apropritar la mașina parcată contravențional cu nr. CJ04MAL), se trezește a fi domnul Mărginean. Și, ca să fie și mai interesant totul, mașina cu nr. CJ04MAK (nevinovată), fusese vândută altcuiva în urmă cu vreo 6 ani și radiată la începutul acestui an din proprietatea domnului Mărginean. Dar radierea n-a apuca să se mai târască prin rețea și până în baza de date a Gardienilor Locali ai Garofițelor.

Având „contravenientul”, polițistul local completează procesul verbal de contravenție, îl închide într-un plic și-l expediază recomandat pe adresa “contravenientului”.

Și de aici începe să asistăm la o serie de abuzuri împotriva cetățeanului plătitor de taxe prin legi cretine, făcute de niște asistați mintal și puse la dispoziția altora. Cică “contravenientul are OBLIGAȚIA să se deplaseze la Poștă” pentru a-și ridica contravenția. Dar dacă „contravenientul nu este acasă”, că  poate are de muncit să-l impoziteze statul acesta de rahat să poată da salarii și uniforme unor prostovani, ce be facem?

Nimic. Urmăm litera tembelă a legii care spune că poți contesta în intervalul X de zile de la data înștiințării, dar nicăieri nu se prevede faptul că plăvanul de la stat (mai ales că e în culpă) trebuie să facă dovada că a înștiințat pe cineva și acel cineva chiar a primit înștiințarea.

Așa că domnul Mărginean, căruia copita unui polițist local i-a tastat greșit o literă într-o verificare de bază de date, s-a trezit cu amenda lipită pe ușă (în loc să se trezească cu ea adevăratul contravenient, un oarecare domn, Măcicășanu).

Iar de aici, conform a ceea ce veți citi în copia după comunicarea municipalității (o mizerie de comunicare, făcută de niște needucați), îndreptarea greșelii cade în sarcina domnului Mărginean. Care trebuie să plătească o amendă care nu-i aparține, apoi, dacă se simte nedreptățit, să se adreseze Instanței (pe timpul său și al supra-aglomeratelor Instanțe), să-i fie „reperată” greșeala făcută de un plăvan, probabil proaspăt angajat pe pile la un salariu ad labam de 4000 de lei pe lună (ca pentru intelectuali). Un plăvan aflat în subordinea unui om cu carențe educaționale, se pare. Că, dacă, Marcel Bonțidean, sinecuristul de lux al amicului Emil Boc, tot a recunoscut că a greșit un prostălău de-al său în cazul descris, putea să bage mâna în buzunarul acestuia, să plătească amenda, s-o stingă, apoi să-l pună pe prostan să-și piardă timpul prin instanță să-și recupereze banii.

Așa se procedează, dacă ai educație, șapte ani de acasă și bunul simț să știi în slujba cui te afli – a cetățeanului!

Dar când tu, ca pensionar cu peste 10 mii de lei pensie lunar, te pretezi să mai acumulezi de-o sinecură de la stat platătită cam cu aceeași sumă lunară în mână, numai om de bun simț nu te poți numi.

PS: În Poliția Locală, prin diverse Departamente, există oameni minunați care-și fac datoria. I-am văzut în acțiune, știu ce vorbesc. Dar, printre ei, pe relații de rudenie și lanț al slăbiciunilor, s-au încuibat și o serie de indivizi care nu au ce căuta prin zonă. Dar, oricum ai lua-o, peștele de la cap se împute!ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 18 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 21 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 22 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 22 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 23 hours Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 23 hours Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE