Din oras

Politia clujeana isi renoveaza locuintele de interventie cu jumatate de milion de lei. In carti, o firma urmarita de DNA

Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj a licitat extinderea si modernizarea imobilului de pe strada Albac 15. Suma pusa la bataie este peste 500.000 de lei, iar investitia vizeaza amenajarea celor 32 de locuinte de interventie ale IPJ Cluj.

Practic se va lucra la inlocuirea instalatiilor, corpurilor de incalzire, la compartimentare pentru separarea spatiilor cu destinatia de bucatarie de cele de locuit, astfel incat locuintele sa fie aduse la acelasi grad de finisare cu spatiile modernizate.

Achizitia se afla in procedura de evaluare financiara. Doar o singura societate a depus oferta pentru contractul de 525.000 de lei – Proinstal SRL, cu sediul in Baia Mare.

Cu aceasta societate, detinuta de Cristian Soimosan si Valentin Constantin , IPJ Cluj a mai avut contracte si in trecut. Spre exemplu, in 2012 Proinstal a castigat un contract de modernizare a sistemului de incalzire a IPJ in valoare de 700.000 de lei.

Firma a fost implicata intr-un dosar intrumentat de DNA. Unul dintre asociati a devenit notoriu in urma scandalului penal „Rambursari ilegale de TVA”, dupa cum nota Gazeta de Cluj in 2012. Soimosan a fost anuntat initial ca inculpat, iar apoi ca denuntator, pentru ca a acceptat sa colaboreze cu procurorii DNA. In urma cercetarilor din acest dosar, in faza initiala, au fost trimisi in judecata pentru o frauda de peste 15 milioane de lei cinci angajati ai Directiei Finantelor Publice Maramures si 10 administratori de societati comerciale, printre care si Soimosan, ulterior scos din dosar.

Anul trecut firma a inregistrat un profit de 68.000 de lei, la o cifra de afaceri de 2,6 milioane de lei.

Cladirea in care se afla cele de 32 de locuinte de interventie, a fost construita in anul 1982. Aceasta a fost anvelopata si izolata termic in anul 2009.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *