In vizor

Podul peste Arieș de la Turda SE ÎNCHIDE. Circulația va fi deviată timp de opt luni

Podul peste Arieș de la Turda. care stă să se dărâme dar este în continuare deschis traficului, va fi în sfârșit reparat. Lucrările de reabilitare vor începe în această lună, urmând a fi finalizate până în decembrie.

„În acest moment, avem un termen asumat din partea tuturor celor implicați: în , ̆ ̆ și circulația va fi deviată pe strada Armatei și pe Strada 22 Decembrie. O altă veste bună e că avem confirmarea din partea ARL (firma responsabilă de reabilitarea podului) că ̂ î , chiar dacă inițial stabiliseră începerea lucrărilor cu două săptămâni mai devreme (8 martie 2021)”, a anunțat deputatul clujean Viorel Băltărețu.

Un expert tehnic a stabilit că în acest moment pe pod circulația rutieră ar trebui să se efectueze doar pentru un șir de vehicule, în axul podului, dar recomandarea fermă este ca podul să fie închis circulației rutiere.

Acum, o altă problemă este faptul că strada Armatei care ar trebui să preia tot traficul după închiderea podului este într-o stare jalnică. Autoritățile competente au dat asigurări că se vor găsi soluții. Doar că este puțin probabil ca asta să se înâmple, pentru că efectiv nu mai este timp să repari această stradă, dacă lucrările de reabilitare vor demara în 22 martie. 

Clujenii sunt disperați și foarte revoltați, acuzând de incompetență autoritățile locale și centrale care știau de cinci ani starea podului, dar nu au găsit nicio soluție pentru a remedia situația. Deși este un drum extrem de tranzitat, șoferii au fost lăsați să își riște zilnic viața traversând acel pod care trebuia să fie închis de foarte mult timp. Timp de cinci ani DRDP Cluj putea măcar să facă presiuni pentru a fi realizată legătura cu centura pentru a oferi alternative. Dar dacă această legătură nu au fost în stare să o facă, atunci măcar strada Armatei puteau să o repare.

Încă din 2016 autoritățile au constatat că podul pune în pericol siguranța rutieră. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța în 2018 că reparația acestui pod reprezintă o prioritate. În iunie 2019 a fost semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție. Un an mai târziu încă nu se reușise finalizarea proiectului tehnic, care trebuia terminat în două luni. 

Contractul de proiectare și execuție reparații pod DN 1 km 444+840 peste râul Arieș la Turda a fost câștigat de SC ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI – ARL S.A.

Valoarea contractului este de 6.682.073 lei, fără TVA. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *