Eveniment

POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă

Societatea Organizată Sustenabil SOS a lansat o „sesizare colectivă”, pe care clujenii o pot personaliza în funcție de zona în care stau ori unde văd mai multe deșeuri.

Prin această sesizare colectivă SOS cere curățenie de primăvară înainte de inaugurarea primului tronson de la Someș, „ca să vizităm un râu curat, nu plin de deșeuri”.

„Cerem reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri, mai ales că de luni bune în zona ștrandului, unde era instalat barajul, nu mai sunt lucrări în albie. Cerem alte posibile baraje plutitoare, plus o discuție generală, în profunzime, despre cum putem rezolva problema deșeurilor în apă, nu să acționăm asupra efectelor.

În afară de sesizare, avem o cartare pe teren, în 25 Martie, încă o cartare în 22 Aprilie, de Ziua Pâmântului, plus o acțiune de curățenie, pentru cantitatea imensă de deșeuri acumulată la Someș”, spun cei care au formulat această sesizare.

CITEŞTE: Mai apare o gonflabilă pe Someș. Cât este de (in)eficient actualul stăvilar al lui Șurubaru

CITEŞTE: Să ne fie rușine! Șurubaru există, a fost surprins intrând în Primăria Cluj-Napoca!