Sport

POATE-A DOUA-I CU NOROC: Constanțea se gândește la plecare: „Poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton”

Radu Constantea a mai plecat o dată de la U Cluj, după ce a ratat promovarea în Liga 1. Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marți, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziției de Președinte al FC Universitatea Cluj, deținută din august 2016 de Radu Constantea. Sâmbătă, data stelară 11 februarie 2023, Radu Constantea, din 2016 președintele celor de la U Cluj, susține că e gata să-și dea demisia, descurajat de ”sistemul” din fotbalul românesc și de erorile de arbitraj comise împotriva ”studenților”.

„N-am luat decizia încă, dar urmează să mă gândesc dacă are sau nu rost să rămân în fenomen. Suntem un club care propune un alt model, unul diferit față de ce vedem în România, și nu știu dacă locul meu e în fotbalul românesc, poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton, pentru a oferi o șansă mai bună clubului.

Sunt niște exemple, ca penalty-urile dictate împotriva noastră pentru presupuse hențuri în meciurile cu Mioveni și Rapid. Când a trebuit să primim și noi un penalty cu FC Voluntari, la un henț clar, arbitrul n-a fluierat.

Sau al doilea penalty primit de CFR pe terenul nostru, unul discutabil, în timp ce noi nu am primit un ”11 metri” clar contra Rapidului, când nici măcar nu s-a consultat VAR!

Noi nu avem un patron în spate, ne finanțăm cu ajutorul sponsorilor, drepturilor TV, ticketing și a cofinanțării importante de la Primărie. Pentru asta am studiat modelele din Germania, Austria, unde cluburile nu depind de un singur om sau de un singur sponsor. Ne confruntăm cu echipe susținute de patroni sau finanțate masiv de către Primării.

În plus, noi nici nu suntem conectați la sistemul fotbalului românesc, suntem deschiși, dar nu la compromisuri, poate că în viitor ar trebui să fie cineva în cadrul clubului capabil să facă mai multe lucruri. Poate am fost naivi când am pornit la acest drum crezând că ne descurcăm și fără persoane din sistem”, a spus președintele clubului clujean pentru GSP.

La faza cu ”noi nu avem un patron în spate”, pe Emil Boc cred că l-a umflat râsul cam ca pe Gigi Becali când i se mai răscoală câte un fir de păr vreunui angajat de-al său.