Sport

POATE-A DOUA-I CU NOROC: Constanțea se gândește la plecare: “Poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton”

Scris de 833

Radu Constantea a mai plecat o dată de la U Cluj, după ce a ratat promovarea în Liga 1. Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marți, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziției de Președinte al FC Universitatea Cluj, deținută din august 2016 de Radu Constantea. Sâmbătă, data stelară 11 februarie 2023, Radu Constantea, din 2016 președintele celor de la U Cluj, susține că e gata să-și dea demisia, descurajat de ”sistemul” din fotbalul românesc și de erorile de arbitraj comise împotriva ”studenților”.

“N-am luat decizia încă, dar urmează să mă gândesc dacă are sau nu rost să rămân în fenomen. Suntem un club care propune un alt model, unul diferit față de ce vedem în România, și nu știu dacă locul meu e în fotbalul românesc, poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton, pentru a oferi o șansă mai bună clubului.

Sunt niște exemple, ca penalty-urile dictate împotriva noastră pentru presupuse hențuri în meciurile cu Mioveni și Rapid. Când a trebuit să primim și noi un penalty cu FC Voluntari, la un henț clar, arbitrul n-a fluierat.

Sau al doilea penalty primit de CFR pe terenul nostru, unul discutabil, în timp ce noi nu am primit un ”11 metri” clar contra Rapidului, când nici măcar nu s-a consultat VAR!

Noi nu avem un patron în spate, ne finanțăm cu ajutorul sponsorilor, drepturilor TV, ticketing și a cofinanțării importante de la Primărie. Pentru asta am studiat modelele din Germania, Austria, unde cluburile nu depind de un singur om sau de un singur sponsor. Ne confruntăm cu echipe susținute de patroni sau finanțate masiv de către Primării.

În plus, noi nici nu suntem conectați la sistemul fotbalului românesc, suntem deschiși, dar nu la compromisuri, poate că în viitor ar trebui să fie cineva în cadrul clubului capabil să facă mai multe lucruri. Poate am fost naivi când am pornit la acest drum crezând că ne descurcăm și fără persoane din sistem”, a spus președintele clubului clujean pentru GSP.

La faza cu ”noi nu avem un patron în spate”, pe Emil Boc cred că l-a umflat râsul cam ca pe Gigi Becali când i se mai răscoală câte un fir de păr vreunui angajat de-al său.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 23 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
 • Acum 2 days Eveniment
  Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost primită cu aplauze la locul pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Sute de pelerini din Ungaria au trecut prin gara Cluj-Napoca în drum spre pelerinaj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE