Politica

PNL, detronat în Florești de USR PLUS

Înfrângere pentru liberali și în Florești. Horia Șulea, primarul celei mai mari comune din România, este în continuare optimist și speră la un viitor mandat, chiar dacă rezultatele de la alegerile europarlamentare ar trebui să îi ridice un semn de întrebare.  

„Mulțumesc de încredere celor aproape 6 mii de persoane care au ales PNL. Această încredere și acest vot va fi răsplătit cum se cuvine, prin fapte, atât de acțiunile viitoare ale PNL Florești, cât și de cele ale PNL de la nivel național. O prezență la vot uriașă, un număr de voturi record pentru PNL la Florești, o victorie zdrobitoare a dreptei, un scor minuscul pentru PSD”, scrie pe facebook Horia Șulea.

În comuna Florești, pe listele permanente au fost înscriși 30.221 de persoane dintre care 15.026 de persoane au votat, plus 5036 de persoane care au votat pe listele suplimentare. Prezența la vot în comuna Florești a fost de 66, 53%

Alianța USR PLUS a câștigat detașat alegerile europarlamentare în Florești cu un scor de 44,03. PNL s-a situat pe locul doi cu 29,03%, fiind urmat de UDMR cu un scor de 6,88%.

PSD a obținut un punctaj mic și în Florești, respectiv 4,56%.

Urmează partidele care nu au reușit să obțină pragul de 5%: PMP CU 4,52%, Pro România cu 3,07%, ALDE 1,75 și Pro Demo 0,28%.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *