In vizor

PMP Cluj s-a ales cu un spațiu pe viață în centrul municipiului, chiar dacă nu ne mai reprezintă în Parlamentul României

După rezultatul dezastruos al Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile parlamentare din decembrie 2020, înregistrând atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor sub 5 procente în judeţul Cluj, sub coordonarea președintelui PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, senator de Sălaj, activ mai degrabă pe rețelele sociale, decât pe teren, partidul fostului președinte Traian Băsescu beneficiază în continuare de un spațiu pentru sediu de partid în centrul orașului. Cu toate acestea, printr-o găselniță locală, Vasile Lungu nu a fost nici măcar nevoit să elibereze spațiul aferent cabinetului de parlamentar, iar aceasta întrucât acesta și-a desfășurat activitatea în sediul PMP Cluj, un spațiu transformat din cabinet de deputat (al fostului deputat PMP Cluj, Adrian Gurzău) în sediu de partid. 

Cu susținerea autorităților locale, chiar dacă PMP Cluj nu mai reprezintă interesele clujenilor în Parlamentul României, Partidul Mișcarea Populară Cluj continuă să beneficieze de un spațiu pentru sediul de partid. În mod obișnuit, chiria pentru un asemenea spațiu – fie pentru sediul de partid, fie pentru cel de cabinet de deputat – nu reprezintă decât o sumă modică, în condițiile prețurilor extrem de mari de pe piața imobiliară clujeană. 

Fără PMP în Parlament, fără parlamentari PMP Cluj în actualul legislativ, Partidul Mișcarea Populară beneficiază de un spațiu în centrul municipiului Cluj-Napoca. 

În loc să evacueze cabinetul fostului deputat Adrian Gurzău, spațiul a fost transformat în sediu de partid, fapt de care a profitat și Vasile Cristian Lungu care, deși a reprezentat Clujul din Sălaj și a obținut un scor rușinos sub pragul electoral de 5% la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, nu a fost nevoit să elibereze spațiul cabinetului de parlamentar clujean, iar aceasta întrucât spațiul a fost transformat în sediu de partid.  

Vasile Cristian Lungu s-a remarcat prima dată, anul trecut, când a mers în Parlament, în scaun cu rotile, pentru a vota demiterea Guvernului Dăncilă. Pentru acel vot și-a amânat o operație programată la Cluj. Guvernul PSD a picat, ca urmare a participării sale la vot.

Ulterior, acesta și-a pus mediul academic în cap după ce a promovat o inițiativă legislativă aberantă privind ideologia de gen.

Acum, când PMP nu are reprezentanți din Cluj (de altfel, de nicăieri) în Parlament, partidul continuă să dețină un spațiu în centrul municipiului Cluj-Napoca. 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: bzc.ro 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *